Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви след разговора си с

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви след разговора си с
Коментари Харесай

Вучич и Ковачевски: Сърбия и Северна Македония са истински приятелски страни

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи след диалога си с премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски в Атина, че Сърбия и Северна Македония са „ същински другарски страни “, съобщи Танюг.



„ Сърбия и Северна Македония са същински другарски страни. Ако питате мен – приятелски “ ,  написа Вучич в Инстаграм профила си.

Той добави, че сред Белград и Скопие няма и не трябва да има недоразумения.

                 

„ Нищо не желаеме от нашите братя, единственото, което предлагаме е откровено другарство “, написа Вучич.

Президентът на Сърбия и министър председателят на Северна Македония разговаряха в Атина, където се състоя неофициална вечеря, проведена от гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис.



На вечерята, дадена от Мицотакис, участваха министър председателят на България Николай Денков, сръбският президент Александър Вучич, президентът на Молдова Мая Санду, президентът на Черна гора Яков Милатович, министър председателят на Румъния Марчел Чолаку, министър председателят на Косово Албин Курти, министър председателят на Босна и Херцеговина Боряна Крищо, министър председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски и министър председателят на Хърватия Андрей Пленкович. Европейски Съюз беше показан от Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен, а към участниците се причисли и украинският президент Володимир Зеленски, който дойде на необявено посещаване в Гърция.

На срещата бе призната взаимна декларация, в която се показва поддръжката за независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна пред " лицето на съветската експанзия ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР