Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви пред РТС, че Косово

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви пред РТС, че Косово
Коментари Харесай

Вучич: Косово ще бъде в Сърбия до края на моя мандат

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи пред РТС, че Косово ще бъде в Сърбия след четири години, до края на мандата му. В изявление за сръбската национална телевизия през вчерашния ден вечерта Вучич разяснява договарянията с Прищина, образуването на Съюз на сръбските общини и самодейността „ Отворени Балкани “.

" Мисля, че (Косово) ще бъде в Сърбия “, сподели Вучич.

По думите му, Прищина не счита да образува Съюз на сръбските общини и ще „ откри безчет аргументи и ежедневно ще предизвика сърбите “ и ще арестува " най-способните сръбски момчета ".

Вучич означи, че сърбите няма да гласоподават на идните локални избори в северната част на Косово на 23 април, защото и подкрепяната от Белград партия на косовските сърби Сръбска листа не се записва за присъединяване в изборите.

" Представете си такава народна власт, в която идват да ни трият сол на главите в Белград, тъй като " няма задоволително народна власт ", а тук " сърбите са отговорни “, изясни Вучич, говорейки за арестите на сърби и кандидатиралите се за изборите претенденти на „ партиите на (премиера на Косово Албин) Курти и (бившия президент на Косово Хашим) Тачи “.

Президентът означи и че Сърбия ще извърши някои елементи от европейското предложение за нормализация на връзките Белград-Прищина, само че някои елементи не възнамерява да извърши и той е споделил това на „ всички западни политици “.

Вучич сподели още, че в началото и Германия, и Съединени американски щати са тълкували уговорката за правнообвързващо съглашение за нормализацията на връзките с Прищина като признание, а в този момент са преразгледали тази позиция. " Което е добра вест, само че няма повече положителни вести “, акцентира Вучич.

Сръбският президент разяснява и самодейността „ Отворени Балкани “.  " Сътрудничим си с албанците и македонците, бих желал тук да бъде и Черна гора, само че това е тяхно независимо решение “, сподели Вучич и добави, че Сърбия подава ръка на Черна гора и на новоизбрания президент Яков Милатович. " Всичко, за което изискат да работим дружно, ние сме подготвени, дали имам упования – нямам, а дали имам очаквания – може би “, изясни той.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР