Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви днес в Прага, че

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви днес в Прага, че
Коментари Харесай

Вучич: В Прага ще дам достоен отговор на натиска за санкции срещу Русия

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи през днешния ден в Прага, че не се плаши от тези, които заплашват Сърбия поради това, че не е въвела наказания против Русия и че отговорът му към европейските водачи ще бъде „ вежлив, виновен, сериозен и широкоообхватен “, заяви организация Танюг.

Вучич дойде в чешката столица за присъединяване в първата среща на върха на Европейската политическа общественост, на която са поканените държавни и държавни ръководителите от общо 44 страни.

По гледище на Хърватия в осмия пакет от наказания влезе и Сърбия, която няма да може да внася съветски нефт по Адриатическия водопровод JANAF, който транспортира нефт от Омишал на остров Крък до рафинериите в Нови Сад и Панчево.

В тази връзка Вучич сподели, че от дълго време е известно, че Европейски Съюз ще вкара този вид наказания, че това решение е взето доста по-рано, само че Белград е изискал Западните Балкани и Сърбия да бъдат изключени от тези наказания.

В дискусия с хърватски публицисти Вучич сподели, че по отношение на въвеждането на наказания не Хърватия управлява политиката на Сърбия, „ тя ще бъде водена от жителите на Сърбия посредством свободно определени представители и против всички тези, които считат, че могат да постановат волята си. “

Много съм горделив, че Сърбия е свободна страна и че сама взема решенията, акцентира той.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР