Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви днес в Белград, че

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви днес в Белград, че
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия и Гърция имат искрени и истински приятелски отношения

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи през днешния ден в Белград, че Сърбия и Гърция имат доста положителни връзки, откровени и същински другарски, и че сърбите одобряват Гърция като съдружник и другар и в политиката, и в стопанската система, и по всички значими въпроси, съобщи Танюг.

" Искаме колкото може по-добри връзки, да ги градим и да развиваме цялостните стопански връзки ", сподели Вучич на взаимна конференция с гръцкия министър председател Алексис Ципрас, който е на посещаване в Белград, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Благодарни сме на Гърция и на Вас за поддръжката, която оказвате за териториалната целокупност на Сърбия, за това, че добре разбирате позицията на нашата страна и че на местата, където можете и както можете, оказвате поддръжка на сръбския народ ", сподели Вучич.

Той добави, че е разговарял с Ципрас по всички значими районни въпроси, в това число за всички проблеми в Косово, пред които е изправена Сърбия.

Ципрас на собствен ред осъди неприемливите дейности на Прищина, въвеждането на мита върху стоките от Сърбия и Босна и опита за основаване на войска на Косово като акцентира, че това е " наливане на масло в огъня ".

Това, което Прищина прави, не способства за стабилността в района, а провокира дестабилизация, сподели гръцкият министър председател.

Вучич и сръбското държавно управление имат доста тежка работа, само че не би трябвало да се отклоняват от този курс. Емоциите на сръбския народ могат да провокират яд, само че желая да поддържа Сърбия по този път и в усилието да откри решение, тъй като това е вероятността да се резервира стабилността в района, сподели Ципрас.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР