Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви днес, че страната му

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви днес, че страната му
Коментари Харесай

Вучич: Искам защита на Турски поток по цялата му дължина в Сърбия

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи през днешния ден, че страната му ще остане без ток и газ, в случай че газопроводът " Турски поток " бъде погубен и разгласи, че ще изиска от разследващата работа БИА и полицията да защитят газопровода в Сърбия от възможни отклонения, написа белградският вестник " Новости ".

" Никой в медиите не видя, а пишеше, че президентът Путин през днешния ден е споделил, че някой се е опитал да унищожи " Турски поток " и да предотврати по-нататъшния приток на газ. Ако това се беше случило, не знам какво щяхме да вършим, това щеше да значи, че нямаше да имаме електричество, тъй като газовите централи в Нови Сад, Зренянин и Панчево нямаше да работят. Това щеше да значи, че няма газ, няма нищо, без значение от нашите ресурси, които са най-големите в историята ", сподели Вучич пред кореспонденти след диалога си с президента на Обединените арабски емирства шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян.

Той уточни, че това би означавало шест месеца Сърбия да остане без ток и газ.

Както напомни сръбският президент, единствено Белград употребява три милиона кубически метра газ, а дневно идват шест милиона кубически метра, което е постоянният транш.

Вучич сподели, че ще изиска спомагателна информация от съветската страна за опита за заличаване на " Турски поток " и че ще изиска газопроводът да бъде в допълнение предпазен по цялата му дължина.

" Говорих с БИА, ще приказвам и с полицията за повдигане на хеликоптери и отбрана от възможни диверсии. Опасявам се, това се случи в Черно море, а не в нашата страна, само че ще създадем каквото можем ", сподели Вучич с посланието, че както разгласи по-рано, на Сърбия ѝ следва огромна битка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР