Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви днес, че натискът, оказван

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви днес, че натискът, оказван
Коментари Харесай

Вучич: Нашата сила е в независимостта ни и в това, че сами взимаме решенията си

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи през днешния ден, че натискът, оказван върху Сърбия, и обвиняванията, отправяни от разнообразни страни, приказват за правилността и силата на сръбската политика на самостоятелност, съобщи Танюг.

Запитан по какъв начин разяснява отчета на Пентагона, в който написа, че съветското въздействие в Сърбия се е нараснало с идването на Вучич на власт, и то в миг, когато въпреки това в Сърбия е подложен на критика за утежняване на връзките с Русия, Вучич сподели, че решенията за Сърбия ще продължат да взимат жителите на Сърбия без значение от различня напън, предава Българска телеграфна агенция.

" Този напън и обвинявания от целия свят - от Америка, че сме близки с руснаците, а някои в страната приказват, че сме срещу руснаците - мисля, че това приказва задоволително за правилността и силата на сръбската политика ", сподели Вучич и добави, че " силата е в нашата самостоятелност, в това, че сами взимаме решенията ".

" Никой нито във Вашингтон, нито в Брюксел, нито в Москва, нито където и да е другаде, ще взима решения от мое име ", съобщи Вучич в Крагуевац. " Видях редица текстове по какъв начин Вучич би трябвало да бъде застрашен /.../ Вие заплашвайте, а ние ще строим и ще работим ", сподели президентът.

Той добави, че Сърбия ще продължи да сътрудничи със света, добавяйки, че скоро с " американските другари " ще бъдат подписани значими контракти за създаване на кулоар близо до Крагуевац, както и че ще пътува за Сочи за среща с президента Владимир Путин.

" Всички тези текстове и напън, които се появяват, резолюции и заявления, приказват за това, което споделям всеки ден, а това приказва за по-различна позиция на Сърбия, по-силна позиция, както и за нейната самостоятелност и независима политика ", сподели Вучич. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР