Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че има възможност за

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че има възможност за
Коментари Харесай

Вучич съобщи много важна новина за руската ваксина "Спутник V"

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи, че има опция за взаимно произвеждане на съветската ваксина „ Спутник V “ в Сърбия.

Той показа, че е разговарял по този въпрос с съветския министър на външните работи Сергей Лавров и в случай че всички индикатори са положителни, производството на имунизацията в Сърбия ще бъде допустимо.

Сръбският водач посети през днешния ден болничното заведение за пациенти с ковид в Крушевац и по време на обиколката си там сподели, че имунизацията „ Спутник V “ се изследва от Агенцията по медикаментите на Сърбия. Вече е получена част от документите по първа и втора фаза, чакат се документите и по трета фаза на изследването.

„ Информираха ме, че медикаментът е с задоволително положително качество. Планираме да проведем имунизация колкото е допустимо по-скоро “, сподели Вучич.

Пред организация Танюг президентът заяви, че размерът на първата партида от американско-германската ваксина за Сърбия е бил понижен двойно – от 10 000 на 5 000 дози.

„ Ваксината за нас е извънредно значима, по тази причина ще се постараем през идващите два или три дни да получим първите ваксини на Pfizer “, сподели той. Очаква се през първото тримесечие на 2021 година да бъдат доставени още 340 000 дози ваксини, „ в случай че количеството им не бъде понижено, както при първата партида “.

Сърбия ще получи изпитаната съветска ваксина и китайска ваксина на доста преференциални цени, както и имунизациите на Moderna и AstraZeneca.

На 4 декември Вучич разгласи, че Сърбия е получила първите 20 дози от съветската ваксина „ Спутник V “, която е предадена на експертите за проучване, с цел да могат те да се произнесат може ли тя да бъде употребена ат популацията в страната.

По-рано министър председателят Ана Бърнабич заяви, че Белград е заинтригуван от опциите за взаимно производствона имунизацията против ковид.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР