Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че Белград не може

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че Белград не може
Коментари Харесай

Вучич: Признаваме Косово, ако получим нещо в замяна

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи, че Белград " не може да признае Косово " като самостоятелна страна , в случай че сърбите не получат нещо в подмяна от Прищина като част от по-голямо съглашение, осведоми Радио Свободна Европа.

Вучич направи коментара в изявление за италианската новинарска организация ANSA преди публично посещаване в Италия.
 Вучич угрижен за позицията на Европейски Съюз за Косово
Вучич угрижен за позицията на Европейски Съюз за Косово

Критикува още веднъж фрапантните мита, наложени върху вноса на сръбски артикули

Сръбската новинарска организация " Бета " осведоми, че апелът на Вучич към Прищина да даде нещо на Белград в подмяна на признание е бил отстранен от материала на ANSA, което накара водещи медии да изтеглят историите си, че сръбският водач е загатнал, че има прогрес към признание на Косово за самостоятелна страна от Сърбия.

" Първо ние би трябвало да реализираме компромис. Не можем да признаем Косово без нещо да получим в подмяна от другата страна . Ако няма компромисно съглашение за Косово, ще настъпи злополучие ", разгласи Вучич.

" Въпреки че всичко наподобява мъчно и от време на време невероятно, ние сме решени да реализираме компромис. Сигурен съм, че можем да стигнем до решение благодарение на нашите европейски другари и с поддръжката на Русия, Америка, Китай и други страни ", акцентира той.

Белград и Прищина са под засилен напън да реализират съглашение, в случай че желаят да продължат по пътя към еврочленство.
 Косово не дава и дума да се обели за замяна на територии със Сърбия
Косово не дава и дума да се обели за замяна на територии със Сърбия

" Размяната на територии в никакъв случай няма да се случи "

Вучич отхвърли медийна информация, че е провел секрети срещи с Хашим Тачи. Той разказа и информация, че е направена чернова на дефинитивно съглашение сред Белград и Прищина като " чиста неистина ". Сръбският водач повтори, че Белград няма да продължи разговора с Прищина, до момента в който косовските управляващи не анулират 100-процентовите мита върху артикули от Сърбия и Босна и Херцеговина.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР