Президентът на Сърбия Александър Вучич смята, че конференцията в Давос

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич смята, че конференцията в Давос
Коментари Харесай

Вучич: В Сърбия и Северна Македония спада ентусиазмът за ЕС

Президентът на Сърбия Александър Вучич счита, че конференцията в Давос се е трансформирала в клуб на съидейници. В изявление пред РТС той разясни, че това е клуб на съидейници по въпроса за руско-украинската рецесия и по въпроса за Косовския въпрос, където, както споделя, никой не желае да чуе какво споделя интернационалното право или какви резолюции има. Той акцентира, че в района, изключително в Северна Македония и Сърбия, има спад на ентусиазма за присъединение към Европейски Съюз - най-много поради идните политически претенции.

" Тях ги интересува по какъв начин Косово може да бъде признато в интернационалните организации, това е смисълът и по какъв начин Сърбия може да се откаже от Косово “, твърди Вучич.

" Разбира се, приказваха представителите на всички страни, плюс представителят на краткотрайните институции в Прищина и това, което беше ясно е, че има спад на ентусиазма за влизане в Европейски Съюз в страните от района, изключително в Македония и Сърбия. Това се дължи на първо място на идните политически претенции, които се отнасят или до националната еднаквост, или до териториалния въпрос “, уточни Вучич.

Той също по този начин приказва за " подправените обвинявания, които съществуват в тази акция против Сърбия ".

" Опитах се да рационализирам нещата, макар че тук постоянно е мъчно. Радвам се, че постоянно сме показани тук, само че това се трансформира в клуб на съидейници. Няма действителен и разумен метод, а просто е идеологически основан, само че и по въпроса за Косово и Метохия, където никой не желае да чуе какво споделя интернационалното право, нито какви резолюции има, а те имат собствен личен интерес и своята мощ и това е “, съобщи президентът на западната ни съседка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР