Президентът на Сърбия Александър Вучич разговаря снощи в Будапеща с

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич разговаря снощи в Будапеща с
Коментари Харесай

Александър Вучич разговаря в Будапеща с Виктор Орбан

Президентът на Сърбия Александър Вучич беседва нощес в Будапеща с унгарския министър председател Виктор Орбан, оповестява в. "Вечерне новости ".

"Приятелска среща! ", написа Вучич в Инстраграм, публикувайки фотография с Орбан.

Вучич и Орбан разговаряли на тераса, където унгарският министър председател рядко приема посетители, от която се вижда гледка на Будапеща и тук имали опция да беседват на четири очи, написа изданието. Преди срещата Вучич декларирал, че счита Орбан за откровен другар на Сърбия и ще беседва с него за това по какъв начин в допълнение да се даде подтик на двустранните връзки, които към този момент били най-хубавите в историята на двете страни.

Вучич сподели, че ще беседва с Орбан за икономическото съдействие, европейския път на Сърбия, само че и за Косово.

Вучич уточни, че ще помоли Унгария да помогне на Сърбия по въпроса за Косово, добавяйки, че Орбан държи на думата си.

Ще го помоля, без значение от обстоятелството, че Унгария призна независимостта на Косово, да ни помогне по някои други въпроси по отношение на Косово.

Миналия път ги помолихме за Интерпол и те помогнаха, декларирал Вучич.

Разговорите с Орбан, съгласно Вучич, са доста значими поради огромната унгарска общественост в Сърбия, само че и сръбска в Унгария.

Вучич показал, че с Унгария Сърбия предходната година е осъществила търговски продан от 1,7 милиарда евро, с помощта на което Унгария е третият търговски сътрудник на Сърбия в Европейски Съюз.

Днес, на втория ден от посещениетоси в Унгария, сръбският президент ще взе участие в Третата демографска конференция в Будапеща.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР