Президентът на Сърбия Александър Вучич, премиерите на Северна Македония и

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич, премиерите на Северна Македония и
Коментари Харесай

Вучич, Ковачевски и Рама решиха да участват в срещата ЕС-Западни Балкани

Президентът на Сърбия Александър Вучич, министър председателите на Северна Македония и на Албания Димитър Ковачевски и Еди Рама взеха взаимно решение да вземат участие на срещата на върха ЕС-Западни Балкани-ЕС на следващия ден в Брюксел, заяви БНР.

Президентът Александър Вучич ще участва на срещата в Брюксел, оповестиха от президентството на Сърбия.

Ще посетим срещата на Съвета на Европейски Съюз, написа в Туитър и министър председателят на Албания Еди Рама след диалог с Вучич и Ковачевски.

Във Facebook профила си Ковачевски уточни, че тримата водачи са решили да потвърдят в Брюксел позицията си, че Република Северна Македония, Албания и Сърбия имат европейско бъдеще.

В последните дни тримата водачи на самодейността " Отворени Балкани " координирано обмисляха дали да участват в Брюксел в дните на срещата на върха ЕС-Западни Балкани.

Вчера президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски съобщи, че самият той е посъветвал Ковачевски да не върви в Брюксел, само че посочи, че за него не е задоволително координацията за това да се прави на равнище " Отворени Балкани “, " самодейност, която има стопански, а не политически цели “.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР