Президентът на Сърбия Александър Вучич от сутринта е свикал на

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич от сутринта е свикал на
Коментари Харесай

Вучич свика извънредно генерали и шефове на спецслужби заради ескалацията на напрежението с Косово

Президентът на Сърбия Александър Вучич от сутринта е свикал на изключителна среща министъра на защитата Александър Вулин, началника на Генералния щаб Милан Мойсилович, министъра на вътрешните работи Небойша Стефанович, шефа на полицията Владимир Ребич и шефа на разследващата работа БИА Братислав Гашич. Това съобщи организация Танюг.

На срещата при президента участват и командирите на специфичните военни и полицейски елементи, командирът на жандармерията Деян Лукович, командирът на специфичните елементи за битка с тероризма Спасое Вулевич и командирът на полицейските елементи за бърза интервенция Драган Василевич. Премиерът Ана Бърнабич е отменила цялата си стратегия за през днешния ден и от сутринта също е при президента.

Блиц припомня, че членове на косовските специфични елементи РОСУ нахлуха рано тази заран в северната част на Косовска Митровица и арестуваха четирима сърби в границите на следствието на убийството на косовския сръбски политик Оливер Иванович . Заместник-председателят на Сръбската листа в Косово Игор Симич удостовери, че в акцията на специфичните елементи РОСУ са задържани четирима сърби и заяви имената им. Той изиска четиримата да бъдат освободени, защото е уверен, че няма учредения за ареста им.

Оливер Иванович, водач на партия Гражданска самодейност, бе погубен през януари пред офиса на своята партия в Косовска Митровица.

През лятото президентът на Косово Хашим Тачи заяви, че управляващите в Прищина в близко време ще изнесат " осезаеми резултати " от следствието на убийството на Оливер Иванович, акцентирайки, че " това ще донесе главоболие на мнозина и в Косово, и в Белград ". Тачи изрази паника, че убийците на Оливер Иванович още не са разпознати.

Напрежението бе повишебно в допълнение от новината по-рано, че Косово усилва със 100% митата върху внасяните от Сърбия артикули.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР