Президентът на Сърбия Александър Вучич намекна, че правителството на Косово

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич намекна, че правителството на Косово
Коментари Харесай

Вучич се закани: Ще има непредвидими последствия, ако нещо се случи на сърбите в Косово

Президентът на Сърбия Александър Вучич загатна, че държавното управление на Косово не желае да провежда предварителни избори в северната част на страната.

Вучич изиска от интернационалната общественост да окаже въздействие върху косовските управляващи да освободят задържаните сърби, защото, както той твърди, има няколко " значими отчета за тяхното малтретиране ", като добави, че " би било трагично, в случай че нещо им се случи ".

Молбата ми към интернационалната общественост е да повлияе на освобождението на сърбите, изключително откакто имаме информация, че те са измъчвани и че им е мъчно да понасят изискванията, в които се намират. Би било трагично, в случай че нещо им се случи. Ще има непредвидими последици “, сподели Вучич.

По отношение на изказването на вицепремиера на Косово Бесник Бислими, договарящ от косовската страна в разговора със Сърбия, че изборите на север ще се проведат едвам след повдигане на глобите от Европейския съюз, Вучич сподели, че косовските управляващи не желаят избори, а желаят " арест и тормоз на сърбите ".

Правителството на Косово се съгласи на 10 юли да направи обществено изказване в поддръжка на провеждането на предварителни избори в четирите северни общини със сръбско болшинство - Северна Митровица, Звечан, Лепосавич и Зубин Поток - незабавно след края на летния сезон.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР