Президентът на Сърбия Александър Вучич, който е на посещение в

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич, който е на посещение в
Коментари Харесай

Косовската полиция не пусна Вучич в Дреница

Президентът на Сърбия Александър Вучич, който е на посещаване в Косово, се опита да посети село Баня в Скендерай , което е обитаемо със сърби, само че беше върнат от косовската полиция, оповестява локалният новинарски уебсайт Gazeta Express.

 Вучич стартира двудневно посещаване в Северно Косово
Вучич стартира двудневно посещаване в Северно Косово

Сърбия няма да одобри и не може да одобри наложените решения от 2008 година

Вучич реши да продължи с плануваното посещаване макар нареждането на косовското държавно управление и митингите на локални албанци против визитата му в Дреница.

Косовски албанци в Дреница блокираха пътя до село Баня като митинг против визитата на Вучич . Местни поданици обявиха, че няма да разрешат на Вучич да посети района, до момента в който не се извини на албанците за закононарушенията на Сърбия по време на войната за Косово през 1998-1999 година Косовски албанци издигнаха трудности по пътя, с цел да блокират Вучич.

В понеделник сутринта министър председателят на Косово Рамуш Харадинай разгласи, че е отменил разрешението Вучич да посети Баня от съображения за сигурност. Въпреки възбраната сръбският водач и съпътстващата го делегация се насочиха от Зубин поток към Баня. Косовската полиция обаче спря Вучич и след къс диалог президентът беше върнат в Северна Митровица.

Вчера сръбският президент стартира двудневно посещаване в Косово.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР