Президентът на Сърбия Александър Вучич коментира обявения днес диалог с

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич коментира обявения днес диалог с
Коментари Харесай

Вучич: Подготвят ликвидирането на нашите хора в Северно Косово. Не то правете!

Президентът на Сърбия Александър Вучич разяснява оповестения през днешния ден разговор с Албин Курти и сподели, че е доста песимистичен по отношение на постигането на някакви резултати, оповестява Kosovo-online.

„ Всичко, което споделиха, беше, че ще наложат волята си. Не ги интересува какво има да каже Белград, тъй че даже не знам защо е разговорът. Тези, които споделиха, че ЗСО би трябвало да се разисква, също защото би трябвало да е в сходство с конституцията на Косово, да ги попитам, майтапят ли се? Тогава какво сме договорили ", попита Вучич.

„ Не ни принуждавайте да се отхвърляме от правата си, даже не се опитвайте, даже не мечтайте. Многократно съм показал изказванията, с които те приготвят почвата. Можете да вършиме каквото желаете против Сърбия, само че няма да получите нашата благословия. Смятам, че през септември, когато държавното управление към този момент е формирано, ще отидем в Скустина, с цел да приказваме за Косово. Няколко пъти показах изявленията, които приготвят почвата, в които допускам желаят да ме осведомят по какъв начин ще приложат всичко това на процедура. Добре, кажете ни, че законът не съществува, че не се интересувате от Резолюция 12 44, както и от правото на Организация на обединените нации, което споменавате толкоз доста, когато става въпрос за спора в Украйна, само че когато става дума за тази част на Европа и светът, това не ви интересува “, добави още Вучич.

На въпрос по какъв начин разяснява изявлението на Курти, че " Сърбия води нападателна политика ", президентът сподели: „ Всичко това е смешно, 170 дни го слушате, че Сърбия атакува някого някъде. Подготвят ликвидации на наши хора на север. Предупреждавам ги да не го вършат. Не убивайте хора. Имаме потребност от мир и непоклатимост. Не желаеме да убиваме никого. Те се пробват да се възползват от обстановката в Украйна “.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР