Президентът на Сърбия Александър Вучич каза, че е очаквал войната

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич каза, че е очаквал войната
Коментари Харесай

Вучич: Ще има промени в политическата карта на Европа

Президентът на Сърбия Александър Вучич сподели, че е очаквал войната в Украйна, само че и че е съвсем невероятно страната да завоюва в този спор. Затова, уточни той, евентуално ще стартират незабавни договаряния за участие в Европейски Съюз и това ще докара до промени в политическата карта, които ще обиден и Сърбия. За TV Pink той уточни, че измененията в Европа са неизбежни.

„ Мисля, че още през юни би трябвало да има огромен подтик за Украйна към европейския й път, защото тя няма да завоюва елементарно във боен смисъл, мисля, че ще има незабавни договаряния “, сподели той.

Според него политическата карта в Европа се трансформира, което ще засегне и Сърбия. Тоест динамичността на връзките с Европа ще се промени.

Вучич сподели, че неговата задача е да се опита да избави страната от война, само че и да избави всички политически правила.

„ Американците основават блок в Европа, обособен блок, който ще се състои от Полша, балтийските страни и Украйна “, сподели още Вучич. „ Ще има страни, които са по-големи от Франция по население. Ако към това добавите и Румъния, тогава този квинтет или секстет става най-мощният в Европа и е под директното въздействие на Америка “, уточни Вучич.

Той уточни, че има забележима смяна към Китай и че за първи път Урсула фон дер Лайен употребява фразата стратегически противник, което е американски термин.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР