Президентът на САК Доналд Тръмп по време на срещата и

...
Президентът на САК Доналд Тръмп по време на срещата и
Коментари Харесай

Тръмп критикува медиите, че мълчат за сделката с Uranium One.


Президентът на САК Доналд Тръмп по време на срещата и с губернатора на Пуерто Рико Рикардо Росели съобщи, че вниманието на обществеността в подтекста на връзките Съединени американски щати и Русия би трябвало да бъде привлечено по тематиката за договорката по продажбата на Uranium One, подписана с Русия при администрацията на експрезидента Барак Обама.

„ Това е вашата вест за Русия “, сподели президента в отговора на въпрос на публицисти.
Доналд Тръмп назова тази тематика „ една от най-важните в историята на десетилетието “, които би трябвало да интересуват медиите. Той акцентира, че такава тематика не е хипотетичен „ сговор “ сред предизборния щаб на Д. Тръмп и съветските управляващи, какъвто не е и имало.

„ Това е неистина. Вашата същинска история за Русия – уран, и по какъв начин те (Русия) са получили този уран, от забележителното количество, с което разполагаме “, означи президентът, представен от Интерфакс.

„ Проблемът е в това, че главните медии не желаят да огласят тази история, защото тя визира хора, които те (медиите) пазят. Затова на тях не им се желае да осветлят тази история. Но огромната история е уранът и по какъв начин Русия е получила 20% от нашият уран “, сподели той.
Тръмп назова „ срамно “ и „ тъжно “ отношението на медиите към тази тематика.

В четвъртък на страницата си в „ туитър “ Доналд Тръмп подложи на рецензия американските медии за това, че те не са осведомили задоволително тематиката за договорката по продажбата на Uranium One. По-рано американското издание „ Хил “ разгласява отчет, в който се оповестява, че ФБР още през 2009 година е разполагало с информация, потвърждаваща обстоятелства за нарушавания при сключването на договорката, вследствие на което Русия е получила надзор нас 20% в производството на уран в Съединени американски щати.

Изданието отбелязва, че американската администрация, отпред с някогашния президент на Съединени американски щати Барак Обама е одобрило тази договорка през 2010 година, без значение от данните на ФБР. Съперникът на настоящият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп на президентските избори през 2016 година Хилари Клинтън е била измежду лицата, взели решение за тази договорка.

В преддверието на изборите за президент в Съединени американски щати през 2016 година американските медии постоянно обсъждаха историята на покупката на Uranium One и ролята в нея на някогашния държавен секретар Хилари Клинтън.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР