Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп заяви в Туитър, че

...
Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп заяви в Туитър, че
Коментари Харесай

Тръмп каза кой е най-великият премиер

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп съобщи в Туитър, че министър председателят на Япония Шиндзо Абе скоро ще бъде приет за най-великият човек, който в миналото е заемал най-високия политически и управнически пост в третата по мощ международна стопанска система.

" Току-що имах прелестен диалог с моя другар, японския министър председател Шиндзо Абе, който скоро ще напусне поста си. Шиндзо скоро ще бъде приет за най-великия министър-председател в историята на Япония, чиито връзки сега със Съединени американски щати са най-хубавите в историята. Специален човек ", написа Тръмп, съобщи БНР.

Двамата водачи разговаряха дълготрайно по телефона, като Тръмп сподели на Абе, че е приключил " фантастична работа " и че връзките сред двете страни са по-силни от всеки път, уточни и представителят на Белия дом Джуд Диър. Японският министър председател съобщи на Тръмп, че укрепването на алианса на двете страни ще бъде непокътнато даже след напускането на премиерския пост от страна на Абе, уточни представител на японското държавно управление.

Премиерът в оставка също по този начин уточни пред американския президент, че неговата страна би желала да си сътрудничи тясно със Съединени американски щати по новата тактика за противоракетна защита на Япония. Абе разгласи в петък, че подава оставка заради неприятно здравословно положение, с което се поставя завършек на най-дългогодишния мандат на японски министър председател. Според някои информации, един от претендентите за негов правоприемник може да бъде основният секретар на кабинета в страната Йошихиде Суга. Междувременно организация Jiji press заяви, че японската ръководеща Либералдемократическа партия ще организира на 14-ти септември конгрес, на който да излъчи нов собствен водач и министър председател на страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР