Президентът на Съединените щати - Доналд Тръмп, заяви, че САЩ

...
Президентът на Съединените щати - Доналд Тръмп, заяви, че САЩ
Коментари Харесай

Тръмп: Смъртността от китайския вирус намалява

 Президентът на Съединените щати - Доналд Тръмп, съобщи, че Съединени американски щати имат най-ниската смъртност в международен мащаб от ковид, който той продължава да назовава " китайския вирус ".

Пишейки в поредност от туитове, Тръмп сподели, че смъртните случаи от Ковид-19 понижават с 39% в Съединени американски щати, само че без да прецизира в какви периоди. Въпреки това президентът добави: " Смъртните случаи в Съединени американски щати понижават, десетократно понижаване от върха на пандемията и стопанската система ни се връща с цялостна мощ! ".

Тръмп продължи да хвали потреблението на лекарството хидроксихлорохин, което беше развенчано от Световната здравна организация (СЗО) като подобаващ терапевтик за Ковид-19. Той цитира изследване на Здравната система на Хенри Форд (Henry Ford Health System – oрганизация с нестопанска цел в Метро, Детройт), съгласно което " са умряли единствено 13% от лекуваните с хидроксихлорохин спрямо 26,4%, които не са били лекувани с хидроксихлорохин ".

Президентът Тръмп също по този начин съобщи, че американските учебни заведения би трябвало да отворят през есента - решение, за което той има лимитирана власт, предава БНР.

Училищата са значително под юрисдикцията на държавните и локалните управляващи. Преподавателите водят битка с решенията за отваряне на учебните заведения, като се има поради риска от заразяване както на учащи, по този начин и на учители. 

Колежите и университетите оповестиха редица проекти за есенния учебен срок, в това число промяна на календарите и осъществяване на някои курсове онлайн. Харвардският университет разгласи по-рано в понеделник, че всичките му курсове ще се организират онлайн за идната образователна година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР