Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп заяви, че е променил

...
Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп заяви, че е променил
Коментари Харесай

Тръмп: След пускането на пастор Брънсън имам много по-добро чувство към Турция

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп съобщи, че е трансформирал в позитивна посока мнението си за Турция, откакто страната освободи американския свещеник Андрю Брънсън, арестуван по обвинявания в тероризъм, заяви " Хюриет дейли нюз ", представен от Българска телеграфна агенция.

Тръмп повтори, че не е сключвал договорка с Анкара за повдигане на американските наказания в подмяна на освобождението на християнския свещеник.

" Не сме имали договорка с Турция ", сподели президентът на Съединени американски щати пред кореспонденти в Белия дом.

" Чувствам се доста по-различно във връзка с Турция през днешния ден в сравнение с преди няколко дни. Имам доста положително възприятие към Турция - преди два дни нямах такова ", сподели Тръмп.

Случаят с американския свещеник, съден в Турция по обвинявания в тероризъм и шпионаж, докара до дипломатическа рецесия сред Анкара и Вашингтон.

Брънсън беше освободен в петък, откакто съдът го осъди на три години, един месец и петнайсет дни затвор по обвинявания в тероризъм, само че постанови, че той няма да лежи повече в пандиза поради времето, прекарано зад решетките. Пасторът се завърна в Съединени американски щати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР