Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп предупреди, че може и

...
Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп предупреди, че може и
Коментари Харесай

Тръмп предупреди, че може да прекрати срещата с Ким Чен-ун

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп предизвести, че може и да си тръгне от срещата със севернокорейския водач Ким Чен-ун, в случай че няма изгода от диалозите им, предадоха " Ройтерс " и " Блумбърг ".

На конференция с японския министър председател Шиндзо Абе във Флорида Тръмп сподели, че не би отишъл на сходни диалози, в случай че не счита, че те ще са сполучливи. Той обаче добави, че акцията за " оптимален напън ще продължи, до момента в който Северна Корея не се раздели с нуклеарните оръжия ".

" Както и преди съм казвал, Северна Корея има хубава опция, когато става дума за нуклеарно обезоръжаване по повсеместен, проверим и необратим метод. Би било страховит ден за тях, би било страховит ден за света, " сподели Тръмп на срещата с Абе.

Експерти означиха преди диалозите, че една от задачите на визитата на японския министър председател е да се увери, че Вашингтон няма да заобикаля Токио и западните страни в политиката си към Пхенян на фона на срещата, която се чака през май.

Вчера Тръмп удостовери, че шефът на Централното разследващо ръководство и номиниран за държавен секретар Майк Помпео е пътувал до Пхенян за среща си Ким.

На срещата с Абе бяха разисквани и търговски тематики - Тръмп повтори, че няма да включи Съединени американски щати в Транстихоокеанското партньорство, от което разгласи изтеглянето на страната при започване на мандата си, в случай че не му бъде препоръчана " договорка, която не може да откаже ", предава Би Би Си. С Абе обаче той се съгласи да стартира договаряния за " свободни, почтени и реципрочни търговски покупко-продажби ". Япония не влезе в листата с изключения от наказателните мита за вноса на алуминий и стомана, въведени от Тръмп през март.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Президентът Тръмп (714)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР