Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп нареди на имиграционните служби

...
Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп нареди на имиграционните служби
Коментари Харесай

Тръмп с нова идея да спре мигрантите - ще им взема данък

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп подреди на имиграционните служби да вкарат нови ограничения против имигрантите, съобщи БГНЕС, базирайки се на Reuters.
Тръмп инструктира федералните служби да вкарат такса за всеки човек, който желае леговище в Съединени американски щати. Освен това ще бъде неразрешено на тези, които са пресекли границата незаконно, да работят, до момента в който не бъде прегледано настояването им за леговище. По закон, Министерството на правораздаването на Съединени американски щати би трябвало да прегледа молбите за леговище в границите на 6 месеца. Списъкът с чакащи искове, обаче, включва 800 хиляди случая, което би лишило години за инспекция.
Разпоредбите са следващ опит на администрацията на Тръмп да ограничи увеличаващия се брой имигранти, които пресичат южната граница на Съединени американски щати и желаят леговище в страната. Много от ограниченията ще трансформират доста процеса, през който минават имигрантите, само че също по този начин изискват отнемащи време регулаторни процедури, преди да влязат в деяние, което евентуално ще лишава месеци.
Доналд Тръмп постоянно упреква законите на Съединени американски щати за търсене на леговище от чужденци и твърди, че те окуражават измамите и голословните искания.
Защитници на сегашната законова рамка акцентират, че опитите на Тръмп да ограничи или затрудни търсенето на леговище, ще навредят на тези, които в действителност са преследвани или в рискове подават обосновани искове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР