Президентът на Съединените щати Джо Байдън призова за прекратяване на

...
Президентът на Съединените щати Джо Байдън призова за прекратяване на
Коментари Харесай

Байдън осъжда атаките на израелски заселници в окупирания Западен бряг

Президентът на Съединените щати Джо Байдън прикани за преустановяване на ескалиращите офанзиви на израелски заселници против палестинци в окупирания Западен бряг.

Насилието на заселниците против палестинците се ускори след офанзивата на Хамас против Южен Израел на 7 октомври и продължаващото бомбардиране от страна на Израел на обсадената Ивица Газа.

Продължавайте да четете

листата от 3 детайла Тъй като Съединени американски щати се опълчват на апелите за преустановяване на огъня, каква е крайната игра на Байдън в Газа? Ал Джазира осъжда убийството на фамилията на журналиста Ваел Ал-Дахдух в Газа Байдън желае от Конгреса на Съединени американски щати 105 милиарда $ помощ за Израел и Украйна < /h3> завършек на списъка

Според палестинските управляващи някои палестинци са били убити от заселници. Правозащитни групи споделят, че заселниците са запалили коли и са нападнали няколко дребни бедуински общности, принуждавайки ги да се изтеглят в други региони.

Байдън сподели, че офанзивите от „ екстремистки заселници “ би трябвало да прекратят.

„ Трябва да спре. Те би трябвало да бъдат подведени под отговорност. Това би трябвало да спре в този момент “, сподели Байдън в сряда.

Атаките на заселниците непрекъснато нарастваха месеци наред преди сегашния кръг от боеве сред Израел и палестинската въоръжена формация Хамас, която ръководи Газа.

Тази ескалация на насилието стартира на 7 октомври, когато Хамас извърши нахлуване против Южен Израел, при което бяха убити повече от 1400 души, множеството от които цивилни, и бяха хванати към 220 други като заложници, съгласно израелските управляващи.


След офанзивата Израел е наложил „ цялостна блокада “ на Газа и е бомбардирал територията, където съгласно палестинските управляващи израелското нахлуване е умъртвило минимум 6 546 души и е ранило повече от 17 439.

В окупирания Западен бряг напрежението се увеличи, защото Израел извърши всеобщи арести и ускори военните набези, а заселниците направиха набези против палестинци, принуждавайки някои общности да изоставен земята си.

Консорциумът за отбрана на Западния бряг, коалиция от неправителствени организации и страни донори, в това число Европейския съюз, съобщи, че стотици палестинци са били принудително разселени от офанзиви на заселници.

Байдън сподели, че офанзивите на заселниците „ наливат бензин “ върху към този момент рискова обстановка, само че не сподели какви стъпки, в случай че има такива, ще подхващат Съединени американски щати, с цел да окажат напън върху Израел да овладее офанзивите, които от време на време се правят в наличието на израелски бойци.

Байдън слага под подозрение броя на починалите на управляващите в Газа

Американският президент сподели също, че има подозрения по отношение на точността на броя на починалите от продължаващите боеве, докладвани от управляващите на Хамас в Газа.

„ Сигурен съм, че са убити почтени и това е цената на воденето на война “, сподели Байдън.

Халед Елджинди, помощник в Центъра за близкоизточна политика към института Брукингс, сподели, че този коментар демонстрира, че Байдън наподобява некадърен да съчувства на палестинците.

„ От години споделям, че Байдън наподобява изцяло некадърен да съчувства на палестинците “, написа Елджинди в обява в обществените медии. „ Днес той го удостовери. “

Израел се „ приготвя за сухопътна инвазия “

Байдън също по този начин, че не е търсил непосредствено уверения от израелския министър председател Бенямин Нетаняху, че Израел ще удържи предстоящото сухопътно навлизане в Газа, преди заложниците да бъдат освободени.

„ Това, което му показах, е, че в случай че това е допустимо, с цел да изведе тези хора безвредно, това е, което той би трябвало да направи. Това е тяхно решение “, сподели Байдън на конференция. „ Но аз не го изисквах. Посочих му, че в случай че е същинско, би трябвало да се направи. “

По-рано в сряда Нетаняху сподели, че решението за това по кое време израелските сили ще влязат в Газа ще бъде взето от специфичния боен кабинет на държавното управление, само че отхвърли да даде каквито и да е детайлности за времето или друга информация за интервенцията.

„ Вече убихме хиляди терористи и това е единствено началото “, сподели Нетаняху в телевизионно изказване.

„ В същото време ние се приготвяме за сухопътна инвазия. Няма да прецизирам по кое време, по какъв начин и какъв брой. Също по този начин няма да се спирам на другите калкулации, които вършим, за които обществеността в множеството случаи не е осведомена и по този начин би трябвало да бъдат нещата. “

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР