Президентът на Съединените щати Джо Байдън може да обяви решението

...
Президентът на Съединените щати Джо Байдън може да обяви решението
Коментари Харесай

Сближаване? Байдън може да обяви намаляване на митата за Китай още тази седмица

Президентът на Съединените щати Джо Байдън може да разгласи решението си за облекчение на митата върху вноса от Китай още тази седмица, оповестяват " Уолстрийт джърнал " и " Блумбърг " в понеделник, базирайки се на източници, осведомени с въпроса.

Според един от източниците решението може да включва анулация на митата върху потребителски артикули като облекла и учебни принадлежности. Освен това администрацията на Байдън може също по този начин да стартира необятна рамка, която ще разреши на вносителите да изискат освобождение от мита.

По-рано бе обявено, че държавното управление на Съединени американски щати има несъгласия по въпроса за китайските мита. От друга страна, управляващите в Пекин подчертаха, че сходен ход би бил от изгода на световно равнище.

Този ход на Съединени американски щати, който може да понижи вътрешната инфлация, също по този начин може да понижи натиска върху Пекин.

Администрацията на Байдън обмисля какво да прави по отношение на цените на някогашния президент Доналд Тръмп върху вноса на стойност стотици милиарди долари от Китай, който е по едно и също време най-големият му търговски сътрудник и най-мощен съперник. Докато някои предприятия се възползваха от отбраната от китайския импорт, тези, които употребяват стоките като първични материали в области, в това число производството, бяха ощетени от покачването на цените.

Байдън сподели предишния месец, че ще беседва с китайския си сътрудник Си Дзинпин " скоро " и е " в развой на взимане на решение " по отношение на митата. Американски чиновници работят по организирането на допустимо позвъняване това лято, защото напрежението сред двете най-големи стопански системи в света нараства, в това число по отношение на Тайван, Украйна и правата на индивида.

Търговският представител на Съединени американски щати Катрин Тай сподели на чуване в Сената неотдавна, че митата са " забележителна част от ливъриджа ". Тези мнения са в контрастност с министъра на финансите Джанет Йелън, която сподели през юни, че цените са навредили на американските консуматори и бизнеса и способстват за най-бързата инфлация от 40 години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР