Президентът на Съединените щати Джо Байдън е предупредил израелския премиер

...
Президентът на Съединените щати Джо Байдън е предупредил израелския премиер
Коментари Харесай

Байдън предупреди Нетаняху

Президентът на Съединените щати Джо Байдън е предизвестил израелския министър председател Бенямин Нетаняху, че не трябва да подхваща военна интервенция в палестинския град Рафах, преди да обезпечи сигурността на 1 милион души, които са намерили леговище там - оповестиха от Белия дом след телефонен диалог сред двамата.

Байдън е призовал израелския водач да предприеме " незабавни и характерни стъпки ", с цел да обезпечи достъп на палестинците до филантропична помощ. Американският президент е подчертал също по този начин нуждата да се употребява напредъкът, реализиран до момента в договарянията за освобождение на израелските заложници.

В изявление за " Ей Би Си Нюз " по-рано Нетаняху настоя, че интервенция в Рафах е належащо изискване за дефинитивна победа над " Хамас ", добавя БНР. 

  " Победата е напълно близко и ще я реализираме. Ще унищожим и последните батальони на " Хамас " в Рафах, който е последният им бастион. Но тук съм склонен с американците, че би трябвало да го създадем като осигурим безвредно евакуиране на цивилните ", сподели израелският министър председател.Категорично срещу израелско нахлуване над Рафах се разгласи Египет.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР