Президентът на Съединените щати Джо Байдън е готов да разговаря

...
Президентът на Съединените щати Джо Байдън е готов да разговаря
Коментари Харесай

Джо Байдън обяви при какви условия е готов да разговаря с Владимир Путин

Президентът на Съединените щати Джо Байдън е подготвен да беседва с президента на Русия Владимир Путин, в случай че той показва интерес за преустановяване на войната в Украйна: " Но единствено откакто се съветвам със съдружниците от НАТО ", означи Байдън на конференция с президента на Франция Еманюел Макрон, който одобри в Белия дом.

Макрон също сподели, че договаряния с съветския президент " са към момента вероятни ". В изявление за американската телевизия ABC френският президент акцентира, че мир, натрапен на Украйна със мощ, е недопустимо решение.

" Владимир Путин направи огромна неточност ", съобщи Макрон, който счита, че Минските съглашения е трябвало да предотвратят войната.

" Потвърждаваме, че Франция и Съединените щати, дружно със съдружниците ни в НАТО, Европейския съюз и Г-7 оставаме изрично срещу бруталната съветска война против Украйна ", съобщи Байдън на конференцията с френския си сътрудник.

Американският президент изрази подготвеност да беседва с президента на Русия, само че единствено в случай че Путин прояви някакъв интерес да постави завършек на войната: " Бих разговарял с Путин, с цел да схвана какво би бил подготвен да направи, само че единствено откакто се съветвам със съдружниците от НАТО ", сподели Байдън.

Макрон от своя страна заявява, че Франция и Съединените щати никога няма да оказват напън на украинския президент Володимир Зеленски да прави каквито и да било отстъпки пред Русия, в случай че те не са допустими за Киев.

Байдън и Макрон дадоха да се разбере, че са създали стъпки към отбягване на търговски раздор сред европейските съдружници и Съединени американски щати по отношение на американския закон за великански дотации за зелена сила, поради който Европейският съюз е изправен пред заплаха от загуба на работни места и доходи от компании, които биха се възползвали от по-добрите условия за бизнес в Америка, в това число по-евтина сила, оповестява БНР.

" Договорихме се да съгласуваме на практика стъпки за стиковане на методите ни в тази сфера ", сподели Байдън. И добави: " Създаването на работни места в индустриалния бранш в Америка няма да е за сметка на Европа. "
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР