Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп заяви, че приема

...
Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп заяви, че приема
Коментари Харесай

Тръмп обърна плочата - имало руска намеса, но не му помогнала да стане президент

Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп съобщи, че приема изводите, направени от разследващите служби на Съединени американски щати, по отношение на съветска интервенция в изборите за президент през 2016 година. Тръмп направи това изявление по време на среща с представители на Конгреса в Белия дом. Той обаче отхвърли вероятността тази интервенция да е оказала въздействие върху крайния резултат от оспорвания избор, съобщи БГНЕС.
" Напълно поддържам американските разследващи служби, постоянно съм ги подкрепял. Дайте да погледнем трезво на нещата: дейностите на Русия не оказаха влияние. Приемам изводите на службите, че сходна интервенция е съществувала ", сподели Тръмп пред представителите на Конгреса.
Припомняме, че на срещата си с Владимир Путин преди два дни Тръмп избегна пряк отговор на умишлен въпрос и показа, че съгласно него Русия е нямала причина да се меси. А съветският сенатор Алексей Пушков побърза да разяснява " смяната на курса " в Twitter по този начин: " Тръмп не за пръв път отчасти трансформира изрече си след завръщане в Съединени американски щати: по този начин беше и преди година, след срещата с Путин в Хановер. В политиката маневрите са неизбежни. Важно е друго: ще има ли прогрес по въпросите, разисквани по време на срещата на върха. Топката е в полето на американците ".
Американският президент изрази убеденост и, че след срещата си с съветския си сътрудник Владимир Путин връзките сред Съединени американски щати и Русия са по-добри. " Отношенията ни с Русия в никакъв случай не са били по-лоши от допреди няколко дни. Смятам обаче, че те са към този момент доста по-добри и имат капацитет да станат още по-добри. По време на предизборната акция говорех точно за това ", акцентира Тръмп.
И макар прокламираното " усъвършенстване ", президентът на Съединени американски щати съобщи, че глобите против Русия остават в действие и не се планува скоро те да бъдат отменяни. Най-значимите наказания са против енергийни планове с съветско присъединяване. В този ред на мисли Тръмп направи и друго забавно изявление пред Fox News - че избира да не назовава Русия даже съперник, тъй като Русия има мощна войска, само че стопанската система ѝ е доста по-слаба от китайската да вземем за пример. " Можем да се разбере, всички могат да се схванат един с различен и да живеят в мир ", акцентира американският президент.
Отражение
Междувременно социологическо изследване на Ispos сподели, че повече от половината американци не утвърждават политиката на Тръмп по отношение на Русия. 55% от запитаните са дали отговор негативно на въпроса дали утвърждават политиката на Тръмп към Русия, а 37% поддържат своя президент. 71% от подкрепящите Тръмп са симпатизанти на Републиканската партия, а 14% са демократи.
Срещата с Владимир Путин в Хелзинки обаче не е повлияла на неговия общ рейтинг. Според данните от допитването, 42% от жителите на Съединени американски щати утвърждават работата на Тръмп.
Изследвано отразява и отношението на американците по отношение на Русия. За 38% от тях Руската федерация е " зложелател ", съвсем за толкоз тя е " противник ", а за едвам 8% е " другар ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР