Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп ще издаде указ

...
Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп ще издаде указ
Коментари Харесай

Указ за намаляване цените на лекарствата в САЩ, ще издаде Тръмп

Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп ще издаде декрет за понижаване цените на медикаментите, написа БГНЕС. Той желае американците да заплащат за всяко лекарство толкоз, колкото е най-ниската му цена по света.  " Знаете, че години наред другите народи заплащат по-малко за медикаменти, в сравнение с ние ", съобщи Тръмп пред кореспонденти в Белия дом във Вашингтон.
Президентът упрекна фармацевтичните компании, че " се злоупотребяват със системата отдавна " , като цените на едни и същи лекарства постоянно са по-високи в Съединени американски щати, в сравнение с в прилежащите Мексико и Канада. От началото на този месец в Съединените щати стана наложително фармацевтичните компании да афишират каква е цената на медикаментите, които популяризират по малките екрани.  Доналд Тръмп е огромен последовател на това ново предписание и го назовава " историческа бистрота ".
Около половината американци имат здравни осигуровки, които не покриват пари за медикаменти до забележителна сума, варираща сред 5 000 $ и 6 000 $ годишно. Едва откакто жителят е похарчил толкоз, осигуровката му стартира да покрива част от цената на медикаментите или цялата им стойност. По този метод най-малко половината американци заплащат медикаментите на цялостната им цена, тъй като по този начин и не доближават до годишния предел и частичното финансиране от здравното обезпечаване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР