Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп обяви, че страната

...
Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп обяви, че страната
Коментари Харесай

САЩ предвижда нова порция мита за Китай

Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп разгласи, че страната му ще наложи 25% мито върху импорт на китайски артикули за 16 милиарда $, съобщи БГНЕС.
Вашингтон към този момент вкара на 6-ти юли наказателни мита върху вноса на артикули и услуги от Китай за 34 милиарда $.
Ръководителят на Търговското посланичество на Съединени американски щати Робърт Лайтхайзер съобщи, че основанието за новите наказания са продължаващите обири на американски технологии от страна на КНР. Засегнати са 279 артикули - най-вече неща като трактори, скоростомери.
Тръмп към този момент заплаши да таксува с 25% мито вноса на китайски артикули за 200 милиарда $, а Китай отговори, че ще таксува вноса на американски артикули на стойност 60 милиарда $. Пекин се оплаква, че дейностите на Съединени американски щати са нарушаване на разпоредбите на Световната комерсиална организация (СТО), до момента в който Съединени американски щати показва, че Китай продължава да не съблюдава авторските права, изключително що се отнася до технологии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР