Президентът на Руската федерация по лека атлетика и официални лица

...
Президентът на Руската федерация по лека атлетика и официални лица
Коментари Харесай

Наказаха президента на РУСАФ и други официални лица заради антидопингови нарушения

Президентът на Руската федерация по лека атлетика и публични лица бяха осъдени за „ съществени нарушавания “ на антидопинговите правила, което сложи под още по-голяма въпросителна присъединяване на страната на Олимпийските игри в Токио следващата година.

Наказанията пристигнаха откакто Лекоатлетическият съюз по интегритет (АИУ) упрекна Руската федерация по лека атлетика (РУСАФ) в попречването на следствието против високия скачач Данил Лисенко, сребърен медалист от Световното в Лондон през 2017. Президентът на РУСАФ Дмитрий Шляхтин и изпълнителният шеф на федерацията Александър Паркин са с краткотрайно прекратени права. Лисенко и треньорът му също бяха осъдени.

Русия е със възбрана да взе участие като страна в леката атлетика от 2015-а насам, откакто Международната антидопингова организация (УАДА) откри доказателства за широкоразпространен допинг в спорта. Някои съветски спортисти, в това число Лисенко, получиха позволение да се състезават под безпристрастен байрак. Миналата година статутът на Лисенко бе отстранен от Международната асоциация на лекоатлетическите федерации (ИААФ), откакто той не съумя да осведоми за местоположението си, с цел да даде допинг проба. АИУ съобщи в четвъртък, че 15-месечното следствие разкрило, че Шляхтин и Паркин били въвлечени в „ доставянето на подправени пояснения и фалшифицирани документи на АИУ в опит да изяснят проблемите с неналичието на информация за местоположението на спортиста “.

От Лекоатлетическия съюз по интегритет към този момент обявиха, че Лисенко е отговорен поради три случая, в които е отказал да даде местоположението си за 12 месеца. Всяка композиция от три пропуснати теста в границите на 12-месечен интервал се смята за нарушаване на антидопинговите правила. От АИУ дадоха време на обвинявания до 12 декември да апелира наказването си. Шляхтин съобщи, че публични лица от РУСАФ ще се съберат, с цел да обсъдят своя отговор на случая и това кой ще застане като краткотраен президент на федерацията, до момента в който той е с прекратени права. Според новите правила, УАДА разполага с пълномощията да наложи възбрана на страни от огромни интернационалните конгреси, в това число и Игрите в Токио, макар че решението й може да бъде обжалвано в Спортния трибунал в Лозана. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР