Президентът на Русия Владимир Путин заяви пред турския лидер Реджеп

...
Президентът на Русия Владимир Путин заяви пред турския лидер Реджеп
Коментари Харесай

Путин: Готов съм за диалог с Украйна, ако приеме окупираните територии за руски

Президентът на Русия Владимир Путин съобщи пред турския водач Реджеп Тайип Ердоган, че е подготвен за разговор с Украйна, в случай че Киев одобри окупираните от Москва територии за съветски, заяви Кремъл, представен от Агенция Франс Прес.

" Путин още веднъж удостовери готовността на Русия за сериозен разговор при изискване, че киевските управляващи изпълнят добре известните и неведнъж изразявани условия за признание на новите териториални действителности ", се споделя в изказване на Кремъл.

Руските войски окупират огромни територии в Източна и Южна Украйна. Кремъл твърди, че е анексирал Донецката, Луганската, Запорожката и Херсонската област, макар че не ги управлява напълно.

" Руската страна акцентира разрушителната роля на западните страни, които помпат киевския режим с оръжие и военно съоръжение, дават му оперативна информация и цели ", се споделя още в изказването, представено от БГНЕС.

Лидерите разискаха и осъществяването на знаковото съглашение за деблокиране на украинското зърно, реализирано с посредничеството на Организация на обединените нации и благодарение на Турция. Кремъл съобщи, че Путин и Ердоган са обсъдили  " деблокирането на доставките на храни и торове от Русия ", а също и нуждата от " унищожаване на всички бариери пред съветския експорт ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР