Президентът на Русия Владимир Путин заяви днес, че страната му

...
Президентът на Русия Владимир Путин заяви днес, че страната му
Коментари Харесай

Путин: Русия има много съюзници по целия свят, готова е да им предложи най-модерни оръжия

Президентът на Русия Владимир Путин съобщи през днешния ден, че страната му цени връзките си със своите съдружници по целия свят и е подготвена да им предложи най-съвременни оръжия.

" Русия откровено цени исторически здравите, другарски и в действителност доверителни връзки с страните от Латинска Америка, Азия, Африка. Ние сме подготвени да предложим на нашите съдружници и сътрудници най-съвременните типове въоръжение - от стрелково оръжие, през бронирани машини и артилерия до военна авиация и безпилотни летателни апарати ", сподели Путин на церемонията по откриването на форума " Армия-2022 " в парка " Патриот " край Москва.

" Русия има доста съдружници и съидейници на разнообразни континенти, които не се огъвят пред така наречен " хегемон " (САЩ, бел. ред.) " посочи съветският водач.

" Искам да посочи, че Русия е за колкото може по-всестранно развиване на военно-техническото сотрудничество. Това е изключително значимо през днешния ден, в изискванията на формиращия се многополярен свят. Високо ценим това, че имаме доста съдружници, сътрудници, съидейници на другите континенти. Това са страни, които не се огъват пред така наречен " хегемон ", а водачите им демонстрират същински мъжки темперамент и не се пречупват ", означи Путин.

По традиция Владимир Путин произнесе тирада на откриването на ежежодния военно-технически конгрес " Армия-2022 ".

" Радваме се още веднъж да приветстваме ръководители на отбранителни ведомства, военни експерти от доста страни по света. Нашият народ се гордее със своите войска и флот, с професионализма на бранителите си, които са носили независимост на тдруги нации.
Днес, по време на специфичната военна интервенция нашите воини с чест извършват своя дълг, борят се за Родината и мирния живот, малко по малко освобождават земите на Донбас ", съобщи Путин.

Президентът напомни, че на форума са пристигнали 1500 разнообразни компании от сферата на защитата, които показват над 20 000 продукта.

" В целия свят съветското оръжие е ценено поради своята надеждност, качество и успеваемост. На форума са представети опциите на изкуствения разсъдък, новите осведомителни технологии, достиженията на нашите конструкторски бюра. Особен интерес съставляват перспективните образцы, които ще дефинират утрешното въоръжение - робототехниката, оръжия, учредени на нови физични правила. Те изпреварват с години и десетилетия западните им аналози ", означи съветският водач.

" В рамките на форума ще се проведат интернационалните армейски игри – в тях ще вземат участие 6000 бойци и офицери от 37 страни. Освен това, ще бъде извършен и интернационален антифашистки конгрес. Уроците на нацизма не би трябвало да бъдат забравяни. Наш дълг е да реагираме твърдо против подправянето на историята. Да противодействаме на русофобията и расизма ", означи още Владимир Путин.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР