Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че удължаването на ключов

...
Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че удължаването на ключов
Коментари Харесай

Путин доволен от удължаването на Нов СТАРТ

Президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че удължаването на основен нуклеарен контракт е позитивно развиване за понижаване на световното напрежение, осведоми Агенция Франс Прес.

" Няма подозрение, че е стъпка в вярната посока ", разяснява той по време на Световния стопански конгрес в Давос, който се организира виртуално тази година. Путин приказва на форума за първи път от 2009 година
 Русия и Съединени американски щати договориха удължение на Нов СТАРТ с 5 година
Русия и Съединени американски щати договориха удължение на Нов СТАРТ с 5 година

Рябков добави, че американците са приели изискванията им

Но президентът предизвести: " Ситуацията към момента може да се развие непредсказуемо и неконтролируемо, в случай че не реагираме ".

По-рано през днешния ден на Нов СТАРТ.

Вчера Те разискаха разнообразни тематики, в това число и удължаването на последния останал нуклеарен контракт сред двете международни сили. Двамата реализираха съглашение за удължение на Нов СТАРТ преди приключването му на 5 февруари.
 Русия приветства предлагането на Съединени американски щати за Нов СТАРТ, само че желае елементи
Русия приветства предлагането на Съединени американски щати за Нов СТАРТ, само че желае елементи

Москва желае удължение на контракта и чака да прегледа детайлностите

Кремъл приветства съглашението със Съединени американски щати.

" Това е добра времева рамка, която ще ни позволим да работим крепко, в случай че има политическа воля, за удължаването му или за договаряне на нов текст на съглашението ", разяснява представителят Дмитрий Песков.

Споразумението е подписано в чешката столица Прага през 2010 година от тогавашния американски водач Барак Обама и съветския президент Дмитрий Медведев. Договорът е обсъждан като основен съставен елемент от напъните на Обама за " рестарт " на връзките с Кремъл.

Споразумението лимитира най-много до 1550 разгърнати нуклеарни бойни глави, което е понижение с към 30% от лимита през 2002 година, и до 800 установки и бомбардировачи.
 Съединени американски щати
Съединени американски щати " за " удължение на Нов СТАРТ с 5 години

Това е оптималното удължение, само че Договорът е значим и за двете страни

Нов СТАРТ също позволява инспекции от двете страни по контракта - крайъгълен камък в тактиката на някогашния президент на Съединени американски щати Роналд Рейгън " доверявай се, само че проверявай ".

Протоколът за удължение на контракта е елементарен и изисква единствено Вашингтон и Москва да разменят дипломатически ноти, което към този момент е сторено от двете страни.

Преговорите за удължаването му бяха в застой поради настояването на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп Китай да се причисли към контракта.

По време на мандата си Тръмп изтегли Съединени американски щати от три значими интернационалните контракта - , от 1987 година и
 Горбачов обсъждал с Байдън нуклеарни оръжия, чака продължение на
Горбачов обсъждал с Байдън нуклеарни оръжия, чака продължение на " Нов СТАРТ "

" Би било допустимо да се договорим за избрани правила на играта "

Бившият руски водач Михаил Горбачов, който подписа Договора за очистване на ракетите със междинен обсег с Рейгън, прикани Русия и Съединени американски щати да удължат Нов СТАРТ и двете страни да работят дружно за в допълнение понижаване на запасите от нуклеарни оръжия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР