Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че САЩ са в

...
Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че САЩ са в
Коментари Харесай

Путин: Русия трябва да отговори на заплахата от ракети на САЩ в Румъния и Полша

Президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че Съединени американски щати са в положение да разположат нови крилати ракети в Румъния и Полша и че Русия счита това за опасност, на която ще би трябвало да отговори , оповестява " Ройтерс ".

Пентагонът съобщи в понеделник, че е тествал стандартно конфигурирана крилата ракета, която удари цел си след повече от 500 км поле т, което е първото сходно тестване след прекратяването на нуклеарния пакт този месец.

Такива оръжия бяха неразрешени според Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват от 1987 година, от който Съединени американски щати се отдръпнаха по-рано този месец, както и Русия като реципрочна мярка на дейностите на Съединени американски щати .

Путин, който приказва по време на посещаване в Хелзинки, съобщи, че с цел да изстреля ракетата и че Русия ще би трябвало да реагира по подобаващ и взаимен метод .
 Белият дом избира Централна и Източна Европа пред обичайните съдружници
Белият дом избира Централна и Източна Европа пред обичайните съдружници

" Тръмп харесва концепцията за подкопаване на европейския план ", съгласно някогашен консултант по национална сигурност на Обама и Джордж У. Буш

" Изстрелванията на тези ракети могат да се правят от системи, които към този момент са ситуирани в Румъния и Полша . Всичко, което би трябвало да извършите, е да измененията софтуера . И не мисля, че нашите американски сътрудници ще осведомят даже Европейския съюз за това . Това води до нови закани за нас, на които би трябвало да реагираме ", разяснява Путин.

Съединените щати обявиха, че нямат непосредствени проекти за разполагане на нови ракети в Европа. Путин приказва пред кореспонденти след диалози с финландския си сътрудник Саули Ниинисто.

Руският водач употребява взаимна конференция, с цел да отбрани отговора на управляващите на поредност от политически митинги в Москва и да успокои хората, че случаят с тест в Северна Русия този месец не съставлява опасност за прилежащите страни или хората, които живеят наоколо.

Военно-политическата конюнктура по западните граници на Русия остава напрегната , изясни по-рано съветският боен министър Сергей Шойгу.

През февруари тази година Съединени американски щати оповестиха, че се отдръпват от контракта, обвинявайки Русия, че разполага с ракетна система, която нарушава контракта.
 Китай взе участие с Русия във военни игри до момента в който се отчуждава от Съединени американски щати
Китай взе участие с Русия във военни игри до момента в който се отчуждава от Съединени американски щати

Участват 600 самолета, 15 военни кораба, 250 танка и 20 000 броя военна техника

По-рано съветският външен министър Сергай Лавров, разяснява, че Съединени американски щати се пробва да унищожи световната система за надзор на оръжията, с цел да може да прави каквото си желае без рестриктивните мерки на никакви споразумени.

Вашингтон към този момент се отдръпна от Договора за балистични ракети , както и от Договора за елиминиране на ракетите с дребен и междинен обхват и съгласно Лавров, Съединени американски щати се готви да се откаже и от Договора за ограничение на стратегическите оръжия и този за цялостната възбрана на нуклеарните опити.

Миналата седмица съветски изтребители изтласкаха изтребител на НАТО , откакто се опитал да се приближи до самолета на съветския министър на защитата Сергей Шойгу.

Пентагонът разгласи, че не се тормози от възможното увеличение на интензивността на Русия в Арктика и в региона на Северния ледовит океан.

Кремъл се похвали, че печели конкуренцията за създаване на нови авангардни нуклеарни оръжия , макар мистериозният ракетен гърмеж предходната седмица в Северна Русия, който аргументи краткотраен скок в равнищата на радиация .

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разяснява, че страната има сходна, само че по-добра технология от провалилия се съветски " Буревестник ".

Вашингтон продължава дипломатическите совалки със своите съдружници за разполагане на ракети със междинен обхват в Азиатско-Тихоокеанския район .

Китай реагира и заплаши с контрамерки , в случай че Съединени американски щати разпрострат ракети със междинен обхват на деяние в Азия и предизвестиха съдружниците на Съединени американски щати за последици, в случай че разрешат такива оръжия на тяхна територия.

И Русия реагира и разгласи, че ще предприеме ограничения , в случай че Съединени американски щати разположат ракети в Азия след срутва на контракт за надзор на оръжията и че чака Япония да внедри нова американска система за изстрелване на ракети .

През юли Министерство на защитата на Русия заяви, че с Китай са провели първия си взаимен въздушен патрул в Азия.
 Надпревара за въоръжаване: Русия има вяра, че е пред Съединени американски щати, макар последния тест
Надпревара за въоръжаване: Русия има вяра, че е пред Съединени американски щати, макар последния тест

Москва: В създаване на нови авангардни нуклеарни оръжия Вашингтон не са водещи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР