Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че няма доказателства, че

...
Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че няма доказателства, че
Коментари Харесай

САЩ нямат доказателства, че Иран е атакувал Саудитска Арабия, категоричен Путин

Президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че няма доказателства, че Иран е виновен за офанзивата против петролни рафинерии на Саудитска Арабия през предишния месец. Путин акцентира, че Съединени американски щати не са показали доказателства за ролята на Ислямската република , осведомят " Ройтерс " и съветски медии.

Франция се опита да провежда среща сред водачите на Иран и Съединени американски щати след офанзивата , само че ходът не съумя, тъй като Техеран желае Вашингтон да анулира глобите, сподели Путин на енергийна конференция в Москва.

Безпилотни самолети нападнаха рафинерии на " Сауди Арамко " в Саудитска Арабия на 14 септември , което провокира отчасти прекъсване на производството на нефт. Въпреки че отговорност поеха шиитските бунтовници хуси , Съединени американски щати упрекват Иран за случая , само че Техеран изрично ги отхвърля като " безпочвени ".

По думите му поради глобите на Съединени американски щати Ислямската република не съумява да се възползва от опциите , като добави, че глобите вредят на световната стопанска система и енергийната промишленост.

" Иран има голям капацитет, Иран е доста огромен състезател на международния енергиен пазар, само че, за жалост, поради политиката на наказания на администрацията на Съединени американски щати Иран не може изцяло да се възползва от опциите и, според мен, това е доста нездравословно за международната стопанска система като цяло, за международната енергийна промишленост, тъй като не дава опция да се подсигурява постоянна работа на бранша ", изясни Путин.

Руският водач увери, че Москва ще продължи да бъде виновен състезател в съюза сред ОПЕК и нечленките, производители на нефт.

На форума в Москва, на който вземат участие енергийните министри на Иран и Саудитска Арабия, Путин сподели, че е значимо да се употребяват всички налични принадлежности за балансиране на енергийните пазари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР