Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че Москва не вижда

...
Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че Москва не вижда
Коментари Харесай

Владимир Путин с нова провакация: Украйна не изпълни предварителното мирно споразумение

Президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че Москва не вижда предпочитание от страна на Украйна да извърши изискванията на това, което той дефинира като авансово спокойно съглашение, контрактувано през март.

Путин, който приказва пред кореспонденти в телевизионни мнения след визитата си в Иран, съобщи, че Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства оферират да посредничат сред Русия и Украйна, в която силите на Москва нахлуха в края на февруари.

Нямаше неотложен отговор от страна на украинското държавно управление на забележките на Путин, оповестява Ройтерс.

Попитан за възможна среща с украинския президент Володимир Зеленски, Путин съобщи, че Киев не се е придържал към изискванията на предварителното спокойно съглашение, което съгласно него е било " на практика реализирано " през март, без да прецизира детайлности към това.

" Крайният резултат, несъмнено... зависи от готовността на договарящите се страни да изпълнят постигнатите съглашения. Днес виждаме, че управляващите в Киев нямат такова предпочитание. "

Преговорите се организираха през март, като и двете страни направиха оферти, само че без да реализират пробив. Тогава Зеленски съобщи, че може да се има вяра единствено на съответен резултат от договарянията.

Путин се срещна през вчерашния ден в Техеран с иранския нравствен водач аятолах Али Хаменей, задълбочавайки връзките сред двете страни, които са подложени на западни наказания.

По време на визитата си в Иран съветският президент се срещна и с турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган, с цел да обсъдят договорка, която ще възобнови износа на зърно от Украйна в Черно море, който в този момент е блокиран от Русия.

Русия е подготвена да улесни украинския експорт на зърно по Черно море, само че упорства да бъдат отстранени оставащите ограничавания върху съветския експорт на зърно, съобщи Путин.

Във вторник съветският водач беше декларирал, че към момента не са решени всички въпроси, свързани с доставките на зърно, " само че фактът, че има придвижване, към този момент е позитивна вест ".

Това беше първата персонална среща на Путин с водач на НАТО след нахлуването на съветските войски и беше остро обръщение към Запада за проектите на Русия да откри по-тесни стратегически връзки с Иран, Китай и Индия, с цел да компенсира западните наказания, наложени поради нашествието, разяснява Ройтерс.

Посещението демонстрира какъв брой изолирана е станала Русия, съобщи представителят на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби.

Кърби съобщи също, че Съединени американски щати се готвят да показват още един пакет оръжия за Украйна. Позовавайки се на американското разузнаване, той упрекна Русия, че приготвя почвата за анексиране на украинска територия –твърдение, което съветското посолство отхвърли.

Кремъл съобщи, че няма период за спора, който назовава " специфична военна интервенция ", с цел да подсигурява личната си сигурност. Украйна и Западът я осъждат като непровокирана нападателна война против прилежаща страна.

Русия се пробва да " въвлече " Украйна в нескончаем спор през зимата, съобщи началникът на щаба на Зеленски Андрий Ермак.

" За нас е доста значимо да не навлизаме в зимата. След зимата, когато руснаците ще имат повече време да се окопаят, сигурно ще бъде по-трудно " за всяка украинска контраатака, сподели Ермак.

Офанзивата на Русия в източната част на Донбас продължава да бележи минимални триумфи, до момента в който украинските сили удържат линията, заяви английското военно разузнаване.

Изминаха повече от две седмици от последната огромна териториална облага на Русия - завладяването на град Лисичанск в Донбас.

Генералният щаб на Украйна заяви за обстрели и набези в разнообразни региони на страната.

" В Бахмутското направление окупаторите водят бойни дейности за основаване на условия за нахлуване към град Бахмут и завладяване на територията на електроцентралата във Вуглегирск ", обявиха от генералния щаб.

" В противниковите елементи има дефицит на муниции, храна и вода ", добави той. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР