Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че е опечален от

...
Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че е опечален от
Коментари Харесай

Путин нарече Берлускони истински приятел и скъп човек

Президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че е наскърбен от гибелта на някогашния министър председател на Италия Силвио Берлускони, тъй като той е бил негов същински другар и безценен човек, предадоха международните организации.

" За мен Силвио беше безценен човек, същински другар ", се споделя в съболезнователна депеша, адресирана от Путин до президента на Италия Серджо Матареле.

" Аз постоянно откровено се възхищавах на неговата мъдрост, на способността му да взима уравновесени и далновидни решения даже в най-сложните обстановки. В хода на всяка една среща с него аз безусловно се заразявах от неговата невероятна витална сила, от неговия оптимизъм и възприятие за комизъм ", споделя още Путин и дефинира гибелта на Берлускони като " непоправима загуба и огромна тъга ".

Руският президент назова Берлускони и " същински родолюбец на Италия " и регистрира, че той е имал " скъп персонален принос в развиването на руско-италианското партньорство ". 

" Русия ще си спомни постоянно за Силвио Берлускони като за последовател на правилото за подсилване на другарските връзки сред нашите страни ", акцентира той.

Берлускони споделяше, че с Путин го свързва едно същинско и персонално другарство. Двамата се виждаха неведнъж по време на ваканции, които прекарваха дружно. Те се снимаха засмени, седнали на маса един до различен, или пък с големи съветски ушанки. Берлускони наричаше Путин " един обикновен и непретенциозен човек, направил доста за страната си ", а Путин дефинираше Берулскони като " един от най-хубавите политици на Европа и като един от последните мохикани в политиката ".

Двамата водачи си правеха и скъпи дарове. Путин да вземем за пример  подари на Берлускони балдахиново легло, върху което  милиардерът имал интимни връзки с конвой гърла през 2008 година, съгласно изказванията на тази жена в нейна книга. Берлускони пък подари на Путин калъф за юрган с лика на двама им.

Бившият италиански министър председател постоянно е подкрепял съветската позиция в спора в Украйна и е подлагал на критика европейските наказания по отношение на Москва след анексията на Крим през 2014 година Според него това е   " завръщане на Студената война ".

През септември 2015 година Берлускони даже посети дружно с Путин Крим, с цел да пийнат вино и да отдадат респект на убити италиански военни през 19-и век по време на Кримската война.

След началото на съветската атака в Украйна през февруари предходната година, Берлускони първо резервира безмълвие, само че през април разкритикува обществено своя другар, като съобщи, че е " надълбоко отчаян и тъжен от държанието на Путин, който носи доста огромна отговорност пред целия свят ".

По време на предизборната акция за изборите в Италия през септември обаче Берлускони отбрани дейностите на Путин, потвърждавайки, че той е желал да смъкна държавното управление в Киев, с цел да сложи на негово място " положителни хора ", напомня Франс прес.


Инфо: Българска телеграфна агенция

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР