Президентът на Русия Владимир Путин Владимир Путин - руски политик.

...
Президентът на Русия Владимир Путин Владимир Путин - руски политик.
Коментари Харесай

Според Путин някои идеи на Макрон може да позволят напредък

Президентът на Русия Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През съобщи, че някои хрумвания на френския му сътрудник Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на по тематиката за сигурността в Европа могат да застанат в основата на по-нататъшни взаимни стъпки, предадоха международните организации.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 219
" Някои от концепциите на Макрон, някои от неговите оферти, за които е към момента рано да се приказва, аз считам за изцяло вероятни, с цел да бъдат сложени в основата на по-нататъшни взаимни стъпки ", съобщи Путин на обща конференция с Макрон след траялата над пет часа тяхна среща в Кремъл.

 

Pour préserver la stabilité, la paix et réenclencher des mécanismes de confiance pour notre Europe, notre devoir est de travailler ensemble. Nous sommes l`un et l`autre convaincus qu`il n`y a aucune solution raisonnable qui ne passe par le dialogue. Alors, continuons.
— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron)
Макрон пък сподели, че по време на диалозите с съветския му сътрудник той е намерил точки на доближаване на позициите по украинската рецесия, макар че разликите остават, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Виждаме, че вие имате една доста мощна позиция, която не постоянно съответствува с европейската и западната позиция, това би трябвало да се подчертае. Ние имаме разнородни възгледи, би трябвало да разберем и приемем това ", съобщи Макрон.
Путин увери, че ще направи всичко, с цел да може да се реализиран взаимни отстъпки и да се избегне военна ескалация в спора на Русия със Запада към Украйна.

" От наша страна ние ще създадем всичко, с цел да реализираме взаимни отстъпки, които да могат да удовлетворят всички ", сподели Путин. " Трябва да намерим решение, с цел да излезем от тази обстановка ", добави той.

Макрон пък съобщи, че е предложил на Путин съответни гаранции по отношение на сигурността на всички страни, въвлечени в украинската рецесия.

" Президентът Путин ме увери, че е разполагаем да се ангажира в тази логичност и че има предпочитание да резервира стабилността и териториалната целокупност на Украйна ", добави Макрон. Той обаче предизвести, че преразглеждането на споразуменията за непоклатимост и сигурност в Европа не би трябвало да става в ущърб на европейските страни.

Путин напомни, че главната угриженост на Русия по отношение на гаранциите за сигурността е била пренебрегната от Запада. Той сподели, че нищо в предложенията на Русия по отношение на гаранциите за сигурността не е било неизпълнимо.

Путин добави, че Русия 30 години е уговарял НАТО да не подхваща избрани стъпки, само че НАТО е пренебрегнала всички съветски оферти и загрижености.

Руският президент назова политиката на отворени порти на НАТО волна интерпретация на Вашингтон на правилата на НАТО. Той добави, че е неясно по какъв начин може преместването на войски в самата Русия да се показва като опасност. Путин добави, че изказванията за нападателно държание на Москва не дават отговор на хубавичко логичност, тъй като НАТО се е доближила към границите на Русия, а не противоположното.

" Опитват се да ни успокоят с уверения, че НАТО е една мирна и отбранителна организация ", съобщи Путин, а след това напомни като контрапример за това Ирак, Либия и Белград.

Ce vers quoi nous devons aller, c’est la désescalade. Nous en connaissons les termes. Grandes questions de sécurité collective, question ukrainienne, situation sécuritaire en Biélorussie et dans toute la région: avançons.
— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron)
Руският президент съобщи, че не желае развиване на събитията към Украйна, което да докара до спор сред Русия и НАТО, тъй като при положение на спор няма да има спечелили. Той обаче предизвести, че в случай че Украйна бъде в състава на НАТО и " нападне съветски Крим, тогава ще се случи спор на Русия с алианса ", съобщи ТАСС. Тук Путин напомни, че европейските страни, включително и Францияя считат Крим за част от Украйна, а Москва счита, че това е част от Руската Федерация.

Той още веднъж разкритикува и военната помощ за Украйна от страна на западните страни. Путин упрекна и Киев, че пренебрегва всички благоприятни условия за спокойно възобновяване териториалната целокупност на Украйна по пътя на разговора с Донбас. Путин предизвести, че няма опция на минските договорености за Украйна, а Макрон даде обещание да подсети на украинския президент Зеленски за нуждата да се съблюдават тези договорености. Френският президент посочи това, че украинският водач е запазил хладнокръвие макар хилядите военни, струпани на границата на страната му.

Руският президент пък изрази угриженост от дискриминирането на рускоезичното население в Украйна.

Той съобщи също, че е заречен на някогашния украински президент Петро Порошенко леговище, в случай че за него нещата се усложнят в страната му. Това заричане е било направено още, когато Порошенко е бил държавен глава на Украйна, а през днешния ден Путин удостовери още веднъж, че Русия може да даде леговище на Порошенко от филантропични съображения.

Путин и Макрон се договориха да беседват още веднъж по телефона след пътуването на френския президент до Киев, където той ще има среща с украинския президент Володимир Зеленски.
Двамата водачи се договориха и да продължат взаимоизгодното съдействие сред двете им страни.

Макрон и Путин са говорили и за плана за конституция на Беларус и за думите на беларуския водач Александър Лукашенко от 27 декември, че на беларуска територия ще бъде ситуирано съветско нуклеарно оръжие. В тази връзка Макрон е получил съответните уверения от Путин.

Била е разисквана и тематиката за Мали и Путин е споделил на Макрон, че съветската страна няма нищо общо с тези компании, които работят в тази страна и че Мали има правото да работи с частни съветски компании.
 
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 219  Байдън предизвести: Ако Русия нахлуе в Украйна няма да има никакъв Байдън предизвести: Ако Русия нахлуе в Украйна няма да има никакъв " Северен поток 2 "  Русия продължава да праща още военни по границата с Украйна, споделя Пентагонът Русия продължава да праща още военни по границата с Украйна, споделя Пентагонът  Пълномащабна война в Източна Украйна може да избухне всеки миг, сподели сепаратистки водач Пълномащабна война в Източна Украйна може да избухне всеки миг, сподели сепаратистки лидер
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР