Президентът на Русия Владимир Путин в своето видео поздравление към

...
Президентът на Русия Владимир Путин в своето видео поздравление към
Коментари Харесай

Путин оцени скоростта на изпълняването на съюзните програми на Русия и Беларус

Президентът на Русия Владимир Путин в своето видео приветствие към участниците в IX Форум на районите на Русия и Беларус оцени темповете на осъществяване на съюзните стратегии.

Според президента работата по тяхното осъществяване върви ритмично и по график, съвсем 40% от плануваните действия са изпълнени, сега се изготвят нови съюзни стратегии за 2024-2026 година

Путин напомни, че през ноември 2021 година Висшият държавен съвет на съюзната страна е утвърдил Основните насоки за използване на наредбите на Договора за съюз за 2021-2023 година и 28 стратегии, които имат за цел да дадат спомагателен сериозен подтик за развиването на икономическата интеграция сред Руската федерация и Беларус.

„ Работата по осъществяването на посочените 28 стратегии продължава с цялостна скорост – ритмично и по график “, акцентира съветският водач. „ Почти 40% от плануваните действия към този момент са изпълнени. “

Освен това президентът означи, че всички тези решения са ориентирани към основаване на идентични стопански условия в двете страни и образуват надеждна основа за действието на единно финансово, енергийно пазарно и транспортно пространство, обща макроикономическа, софтуерна, индустриална, селскостопанска и цифрова политика.

Путин сподели още, че към този момент се изготвят нови съюзни стратегии за идващия тригодишен интервал, започвайки от 2024 година Освен това той изрази вяра, че участниците във форума ще предложат потребни хрумвания и начинания, които могат да бъдат употребявани в практическата работа за хармонизиране на връзките сред Русия и Беларус.

Също по този начин в границите на съюзната страна се възнамерява да се основат общи пазари за нефт, газ и електрическа енергия, належащо е да се интегрират националните платежни системи, да се вкара обща система за бързи заплащания и да се анулира телефонният роуминг сред двете страни.

През декември 2021 година президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че Москва и Минск не са стигнали до основаването на единна валута в границите на съюзната страна.

Според него това ще бъде едно по-високо равнище на интеграция, което към момента не е достигнато. В същото време той означи, че този въпрос би трябвало да бъде прегледан в детайли.

Белоруският президент разясни още, че в случай че бъде основана единна валута, тя ще се назовава рубла. Лукашенко напомни, че постигнатите по-рано договорености сред Минск и Москва допускат основаването на трета валута без потреблението на белоруската или съветската рубла. Сред главните тематики за разискване Лукашенко уточни основаването на самостоятелен капиталов център.

В началото на ноември 2021 година Владимир Путин и Александър Лукашенко утвърдиха 28 съюзни стратегии, ориентирани към „ доближаване “ на макроикономическата политика и „ хармонизиране “ на паричната политика.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР