Президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че е регистрирана втора

...
Президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че е регистрирана втора
Коментари Харесай

Путин съобщи, че трета руска ваксина срещу Covid-19 е пред регистрация

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че е записана втора съветска ваксина против Covid-19 и че скоро ще бъде записана трета, съобщи ТАСС.

В началото на държавно съвещание през вчерашния ден Путин сподели, че изследователският център " Вектор " в Сибир е записал втората ваксина и че наближава регистрацията на трета ваксина, разработвана в центъра " Чумаков " към Руската академия на науките.

На съвещанието вицепремиерът Татяна Голикова, разясни, че клиничните проучвания на центъра " Чумаков " в първа и втора фаза, извършващи се в медицински бази в Новосибирск, Санкт Петербург и Киров, евентуално ще приключат през декември. Тя добави, че в близко бъдеще ще бъдат създадени 60 хиляди дози от имунизацията на центъра по вирусология и биотехнологии " Вектор ". По думите й тогава щели да стартират " пострегистрационните клинични проучвания " в разнообразни райони на Русия с присъединяване на 40 хиляди доброволци.

Пред членовете на държавното управление съветският държавен глава изрази убеденост, че за битката с ковид е значимо разрастването на производството на съветски ваксини и необятната им досегаемост на вътрешния пазар.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР