Президентът на Русия Владимир Путин разпореди днес да се изплати

...
Президентът на Русия Владимир Путин разпореди днес да се изплати
Коментари Харесай

Путин разпореди премии за полицаите и военните месец преди изборите

Президентът на Русия Владимир Путин разпореди през днешния ден да се изплати награда на военните и на членовете на силите на реда, седмица откакто разгласи изплащането на помощи на съветските пенсионери. Всички тези спомагателни заплащания идват по-малко от месец преди парламентарните избори в страната, съобщи Франс прес.

Тази категория от популацията е част от обичайния електорат на ръководещата партия Единна Русия, за която в този момент публичната поддръжка понижава на фона на утежняването на стандарта на живот от 2014 година насам, съчетано с инфлационния скок в последните месеци.

Съгласно разпореждането на Путин всички военни и чиновници на силите на реда ще получат през септември по 15 000 рубли (170 евро). Миналата седмица президентът разгласи, че ще се изплащат постоянно по 10 000 рубли (110 евро) на пенсионерите. В Русия има към 42 милиона пенсионери и минимум 1,7 милиона служители на реда, военни и членове на националната армия. Премиите и помощите за тях ще костват на съветската страна общо 500 милиарда рубли или 5,77 милиарда евро, съгласно Андрей Макаров, отговарящ за бюджетните въпроси в долната камара на съветския парламент.

Според социологическия институт ВЦИОМ Единна Русия се употребява с 27,3 % доверие, което е много огромна разлика спрямо 62,2-те % доверие за Путин.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР