Президентът на Русия Владимир Путин разчита на компютър, който използва

...
Президентът на Русия Владимир Путин разчита на компютър, който използва
Коментари Харесай

Снимки издадоха, че Путин все още използва стара версия на Windows

Президентът на Русия Владимир Путин разчита на компютър, който употребява остаряла версия на операционната система Windows. Това стана ясно с помощта на фотоси, оповестени от Кремъл, предава The Guradian, представени от Business Insider.   

На фотосите се вижда, че компютърът на Путин върви на Windows XP – операционна система, за която Microsoft спря поддръжка още през 2014 година. С други думи, тази остаряла операционна система прави компютъра много по-уязвим на хакерски офанзиви. 

Рискът не е единствено на доктрина, защото през 2017 година злотворен програмен продукт засегна над 20 хиляди жертви, в това число английската Национална сдравна работа, която използваше по това време Windows XP.

Въпреки че XP към този момент не се поддържа, операционната система към момента има 2.29% пазарен дял по света, сочат данни на NetMarketShare към края на ноември тази година.

The Guardian показва, че фотосите демонстрират Путин пред компютър в неговия офис в Кремъл и резиденцията в Ново-Огарьово в покрайнините на Москва. 

Руският новинарски уебсайт Open Media предава, че съветското Неправителствени организации Internet Protection Society удостоверява, че фотосите демонстрират, че и двата компютъра са на Windows XP. Шест джаджи, които ще бъдат непотребни след 10 години. Технологичният напредък трансформира тогавашните революционни изобретения в странни и неизползваеми артефакти. Путин е прочут с това, че не счита интернет за нещо безвредно. През май той подписа законопроект за основаването на съветски интернет, с нова система за домейни, която да бъде сигурна отбрана от хакерски офанзиви. 

По-рано през този месец Reuters заяви, че Русия се готви да направи своя енциклопедия, която да размени Wikipedia.

Закон, влезнал в действие през юли, изисква смарт телефоните, умните тв приемници и компютрите да се продават с авансово конфигуриран съветски програмен продукт.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР