Президентът на Русия Владимир Путин призова да се търси политическо

...
Президентът на Русия Владимир Путин призова да се търси политическо
Коментари Харесай

Владимир Путин и Башар Асад се срещнаха в Сочи

Президентът на Русия Владимир Путин прикани да се търси политическо решение на войната в Сирия, по време на посещаване на сирийския водач Башар Асад в Сочи, предава Би Би Си.

Руският държавен глава е споделил на своя сътрудник, че военната интервенция в Сирия е покрай своя край, само че че има още работа за извършване.

От своя страна Асад е благодарил на Путин за поддръжката, която съветското държавно управление е оказало за запазването на териториалната целокупност и самостоятелност на страната.

Неочакваното посещаване на сирийският държавен глава става в навечерието преди тристранните диалози на върха с водачите на Русия, Турция и Иран.

В последно време се следи засилено съдействие сред трите страни, които се договориха за основаване на „ зони на деескалация “ в Сирия, целящи да прекратят насилието и да подобрят филантропичната обстановка в страната.

В изявление за съветска телевизия президентът Путин сподели, че има намерение да приказва с американският държавен глава Доналд Тръмп и емира на Катар Тамин бин Хамад ал-Тани за намиране на решение на спора.

„ Все още имаме да изминем дълъг път, преди да реализираме цялостна победа над терористите. Но що се отнася до нашата взаимна работа в битката против тероризма на територията на Сирия, тази военна интервенция фактически завършва. “, сподели Путин на срещата в Сочи.

Говорител на Кремъл е декларирал пред съветската осведомителна организация РИА Новости, че престоят на Асад в страната е траял четири часа. Двамата водачи се срещнаха за последно през октомври 2015 година, малко преди Русия да стартира военната си интервенция в Сирия.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР