Президентът на Русия Владимир Путин предположи, че Донецк и Луганск

...
Президентът на Русия Владимир Путин предположи, че Донецк и Луганск
Коментари Харесай

Путин: САЩ трябва да отчетат това, когато вземат решения

Президентът на Русия Владимир Путин допусна, че Донецк и Луганск могат да дадат несъразмерен отговор на доставката на „ смъртоносно оръжие “ на Украйна, от страна на Съединени американски щати.

Той не изключи, че Донецката национална република (ДНР) и Луганската национална република (ЛНР) могат също да доставят оръжие в „ други зони “ на спора, написа „ Взгляд “.

В непризнатите републики съвсем единогласно възприеха думите на съветския президент, като напълно еднопосочно разрешение за деяние.

Възможна доставка на оръжия от Съединени американски щати за Украйна, може да има непредвидени последици. Това съобщи във вторник президентът на Русия Владимир Путин. „ Има избрани интернационалните правила и подходи - доставката на оръжия в зоната на спора не оказва помощ за умиротворяването, а единствено усложнява обстановката “, подсети той.

„ Подобни дейности няма да променят обстановката в Източна Украйна, само че ще доведат до нарастване на броя на жертвите. Въоръжените сили на Донецката и Луганската републики разполагат с задоволително свое оръжие, в това число такова, взето от съперника “, означи Путин.

„ В случай на доставка на оръжие в Украйна, републиките могат да трансферират налично у тях оръжие в други зони на спора, които са чувствителни за тези, които основават проблеми “, уточни съветският президент. „ Съединени американски щати би трябвало да отчетат това, когато вземат решения “, предизвести той.

В неделя, ръководителят на Службата за сигурност на Украйна Василий Грицак непосредствено упрекна Русия, че е провела терористични набези в Украйна, в ефира на украински ефирен канал.

„ Даже в изискванията на война има правила, които не би трябвало да бъдат нарушавани от сътрудниците на специфичните служби. Вие преминахте всички вероятни линии, които можехте. И вие, и аз знаем, че към организацията на терористични набези на територията на Украйна и в Одеса, и в Харков, и в Херсон, и в други градове, са съпричастни сътрудници на специфичните служби на Русия “, съобщи Грицак.

До момента обаче, съгласно „ Взгляд “, в двете самопровъзгласили се републики в Донбас работи негласна възбрана за диверсионна активност на територията под контролна на Киев, а също и за доставката на оръжия от другата страна на фронта.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР