Президентът на Русия Владимир Путин предложи подписването на мирен договор

...
Президентът на Русия Владимир Путин предложи подписването на мирен договор
Коментари Харесай

Путин предложи на Япония сключване на мирен договор до края на годината

Президентът на Русия Владимир Путин предложи подписването на кротичък контракт сред Русия и Япония преди края на годината без предварителни условия , оповестяват съветските медии.

Изявлението му беше направено по време на Източния стопански конгрес във Владивосток след изявлението на японския министър председател Шиндзо Абе, че неналичието на формален кротичък контракт сред Токио и Москва е ненормална обстановка.

 Русия и Япония демонстрират признаци на топене на връзките
Русия и Япония демонстрират признаци на топене на връзките

Това се видя след срещата сред Владимир Путин и Шиндзо Абе

Руският президент още веднъж удостоверил готовността на двете страни да подпишат подобен документ, отбелязвайки, че е належащо да се основат удобни условия в района.

" Ние преговаряме в продължение на 70 години. Шиндзо сподели, че би трябвало да променим методите. Тъй че аз имам концепция - дано сключим кротичък контракт - не в този момент, само че до края на годината - без никакви предварителни условия ", означи Путин.

Според съветския държавен глава след подписването на контракта с Япония, всички други противоречиви въпроси могат да бъдат позволени на негова база.

 Япония даде обещание да се стреми към взаимно допустим кротичък контракт с Русия
Япония даде обещание да се стреми към взаимно допустим кротичък контракт с Русия

Русия ускорява военното си наличие на четирите оспорвани острова

По-рано през днешния ден съветският президент съобщи, че готовността на Япония да се ангажира със задълбочено съдействие постоянно ще бъде подкрепяна от Русия.

Преди изявлението на Путин, Шиндзо Абе акцентира нуждата от подписването на контракта, което трови връзките сред двете страни в продължение на повече от 70 години.

Япония и Съюз на съветските социалистически републики, които са съперници във Втората международна война, излизат без сключването на кротичък контракт от войната. Основният проблем сред двете страни са териториални разногласия, по-специално за Курилските острови.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР