Президентът на Русия Владимир Путин постави под съмнение съществуването на

...
Президентът на Русия Владимир Путин постави под съмнение съществуването на
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Путин затваря страницата Крим и отваря следваща

Президентът на Русия Владимир Путин сложи под подозрение съществуването на Украйна като цяло и като страна. Това разяснява някогашният заместник-външен министър Милен Керемедчиев пред Българска национална телевизия за признаването на Доценска и Луганска национални републики от страна на съветския президент.

Според него продължава да има заплаха Русия да къса части от собствен съседи.

По думите му Путин освен съответно заплашва една или друга област на Украйна, а териториалната целокупност на страната. " Путин затваря страницата, която беше отворена през 2014 година с Крим, и продължава с Донецк и Луганск ", разяснява Керемедчиев.

Според него Путин се пробва да сътвори буфер сред възходящата мощ на източното крилото на НАТО. Кримският сюжет може да се трансформира в грузинския сюжет, предизвести Керемедчиев. В момента е значимо това, което се случва в Украйна и е значимо какво решение ще вземе украинската Рада.

Опасността е да има опция за още дестабилизация в Украйна. Украйна е значима за Европа страна със своите стопански благоприятни условия. Много е значимо да се означи и ролята на Организация на обединените нации, уточни Керемедчиев.

Според него забавно ще бъде по какъв начин ще реагират Китай и Турция. И двете страни поддържаха Минските съглашения, само че с ограничавания за автономията на Донецк и Луганск. Това слага и двете страни в доста сложна позиция, сподели още Керемедчиев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР