Президентът на Русия Владимир Путин посети за първи път щабовете

...
Президентът на Русия Владимир Путин посети за първи път щабовете
Коментари Харесай

`Путин посети анексирани украински територии

Президентът на Русия Владимир Путин посети за първи път щабовете на войските групировки “Днепър ” в Херсонска област и „ Восток “ в така наречен Луганска национална република. От пресслужбата на Кремъл прецизираха, че визитата не е било авансово планувано.  

Владимир Путин дойде в Херосонска област с хеликоптер, след което се насочи с автомобил към щаба на  войсковата формация “Днепър ”. Там Путин изслуша отчетите на командващия групировката военачалник Олег Макаревич и на командващия въздушно-десантните войски военачалник Михаил Теплински.

„ Преките ви отговорности са свързани с ръководството на войските. Затова работим тук делово, малко, само че съответно. За мен е значимо да чуя вашето мнение за това по какъв начин се развива обстановката. Моля да започнете с отчет за обстановката в Херсонска област, а по-късно и в Запорожка “. 

След това Путин посети  щаба на войсковата формация „ Восток “ в така наречен Луганска национална република, където изслуша отчетите на военачалник Александър Лапин и други офицери. Това е второто посещаване на съветския президент в анексираните от Русия украински територии. На 19 март той бе в град Мариупол в Донецка област в компанията на вицепремиера Марат Хуснулин.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР