Президентът на Русия Владимир Путин подписа закона, който подвежда под

...
Президентът на Русия Владимир Путин подписа закона, който подвежда под
Коментари Харесай

15 години затвор за дискредитация на наемници в Русия

Президентът на Русия Владимир Путин подписа закона, който подвежда под отговорност за " дискредитация " и " фейкове " против наемници и доброволци във войната в Украйна.

До момента това се отнасяше единствено за военните и органите на властта. Сега в закона са включени " доброволчески организации или лица ", които " спомагат при осъществяването на дилемите на военните сили на Руската федерация ".

Първото нарушение се счита за административно нарушаване и се санкционира с санкция. Тя е 50 000 рубли за жители, 200 000 за длъжностни лица и 500 000 за юридически лица.

Повторната " дискредитация " към този момент се счита за закононарушение и се санкционира с най-много от 15 години затвор при утежняващи виновността условия. Същото наказване е планувано и за " фейкове ".

Да се забранят " обществените дейности ориентирани към дискредитацията на доброволците, в това число и някогашни пандизчии " предложи през януари създателят на частната войска ЧВК " Вагнер " Евгени Пригожин. Председателят на Народното събрание Вячеслав Володин му даде обещание въпросът " да бъде прегледан по неотложност " и законът бе признат на 14 март. Сега към този момент влиза в действие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР