Президентът на Русия Владимир Путин подписа закон за налагането на

...
Президентът на Русия Владимир Путин подписа закон за налагането на
Коментари Харесай

Путин подписа закона за санкции за цензура срещу руските медии

Президентът на Русия Владимир Путин подписа закон за налагането на ответни наказания за цензура против съветските медии.

Както следва от документа, в този момент задграничните обществени мрежи и ИТ платформи, в това число колоси като Twitter, Фейсбук и YouTube, ги грози наказване за ограничение на достъпа до информация за расова, национална и политическа принадлежност. Законът планува опция за блокиране, закъснение на трафика и административни санкции.

Главният прокурор, съгласно Министерството на външните работи, ще може да присвои на притежателя на осведомителния запас статуса на дискриминиращ съветските медии и това ще бъде последвано от наказания. Ако ресурсът реши да се откаже от цензурата, той би трябвало да осведоми Роскомнадзор за това и тогава основният прокурор още веднъж, съгласно външното министерство, ще анулира решението за ограниченията.

Глобата за нарушителите ще бъде от няколко хиляди до три милиона рубли. В същото време по-рано един от създателите на закона, ръководителят на Думската комисия по осведомителна политика Александър Хинщайн, означи, че блокирането и забавянето на трафика може да се употребява дружно с санкции, защото " едното не анулира другото ", а блокирането на обособени страници или запаси ще зависи напълно от опциите на самата платформа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР