Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ за получаване на

...
Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ за получаване на
Коментари Харесай

Путин реши: Чужди граждани ще се бият в Украйна

Президентът на Русия Владимир Путин подписа декрет за приемане на съветско гражданство от задгранични жители , които са сключили контракт за военна работа във Въоръжените сили на Руската федерация или военни формирования. Тази привилегия ще се отнася и на членовете на техните фамилии.

Това съобши ТАСС.

Както е маркирано на формалния портал за правна информация на Кремъл, с молба за приемане в поданство на Руската федерация в сходство с част 9 на член 16 от Закона от 28 април 2023 година № 138-ФЗ " За поданството на Руската федерация ", без да се съблюдават условията, планувани в параграфи 1 - 4 на част 1 на член 15 от посочения федерален закон, може да се кандидатства:

а) задгранични жители, които са сключили контракт за военна работа във Въоръжените сили на Руската федерация или във военни формирования или които извършват военна работа във Въоръжените сили на Руската федерация или във военни формирования по време на специфична военна операция;

б) задгранични жители, уволнени от военна работа във Въоръжените сили на Руската федерация или военни формирования по време на специфична военна интервенция на съображение на букви " а ", " г " и " о " от член 51, параграф 1.

До началото на войната в Украйна минималният период на контракт с съветското Министерство на защитата беше пет години. За приемане на съветско поданство беше належащо да са прослужени три години от контракта. С измененията от септември 2022 година този период се редуцира на година.

Путин подписа още един декрет, съгласно който жителите на Украйна, родени преди 18 март 2014 година, с непрекъснато жителство в Крим или Севастопол, имат право да изискат съветско поданство. Освен това жителите на Украйна, Ирак, Сирия, Афганистан и Йемен, родени на територията на някогашния Съветски съюз, могат по-лесно да получат съветско поданство , даже да не приказват езика, да не познават добре историята на Русия и основите на нейното законодателство.
 Никой не може да спре Путин, в случай че завоюва в Украйна
Никой не може да спре Путин, в случай че завоюва в Украйна

Путин надушва слабия. През 2014 година Барак Обама сподели уязвимост пред Путин

Може и да не са живели на съветска територия в продължение на пет години.

В средата на декември 2023 година Путин подписа декрет за улеснено даване на съветско поданство на поданици на Беларус, Казахстан и Молдова, напомни " Нова телевизия ".

На 22 ноември бе подписан и различен документ, който утвърждава новото състояние за съветско поданство и полагане на клетва.
 ISW: Всяко съмнение в западната поддръжка за Украйна е съветска победа за Путин
ISW: Всяко съмнение в западната поддръжка за Украйна е съветска победа за Путин

Това се показва в разбора на Института за проучване на войната

Според западни военни анализатори с новите укази Путин се пробва да компенсира военните загуби в Украйна без да обявявава публично готовност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР